Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

classic 

všechny recenze uživatele

„Diamanty sú navždy” len túžbou samých pašerákov, že tejto počiatočnej, spletitej sieti, sa najprv systematicky zbavuje konkurencia v podobe metodických zabijákov so zmyslom pre morbídny humor, kde zároveň identitu jedného z nich, si čochvíľa » privlastní « i veliteľ Bond, až potom na základe tohto holého faktu, bude môcť operovať nielen so svojím ďalším dievčaťom, ochotným riskovať, ale aj sa pomerne - rovnomenne dostáva na stopu «starému psovi» , s ktorým má ešte (ne)vybavené účty, pričom tento megalomanský zločinec, má opäť vysoké ambície s diamantovým laserovým satelitom, alebo trebárs impérium miliardára W_W, už viac nie je pod jeho úplnou kontrolou, keďže sa zinscenoval premyslený únos, kedy ho následne strážia dve udatné gymnastky... Do všetkého sa taktiež priplieta i Ústredná spravodajská agentúra, a tak o chaos je už dopredu snáď postarané ? / Veru, áno. Nerozumiem napríklad tomu, ako mohli Connery s Hamiltonom nakrútiť legendárneho Goldfingera, keď Diamanty... takmer nestoja ani za tú figu borovú, a to by sa dalo možno pripísať typickému prirovnaniu: „Dva krát do tej istej rieky (predsa) nevstúpiš” ? Minimálne týchto dvoch pánov, sa to teraz bezprostredne týka. Jednoznačne najhoršia "conneryovka" + jedna z najhlúpejších "bondoviek" , vôbec, čo je inak veľkou škodou, pretože zhruba prvá polovica, a ešte zopár minút naviac, pôsobia viac, než obstojne, ale čo príde potom, to už je na hlboké zamyslenie sa nad scenáristom Richardom Maibaumom... Nielenže Sean Connery za tie štyri roky neuveriteľne zostarol, ale ani ho to už bohvieako nebaví, skrátka, už to nie je to pravé orechové, na čo sme boli voľakedy zvyknutí. Výhodu mal takú, že od roku 1962 do roku 1965, stihol nakrútiť 4 bondovky po sebe, to už sa nasledujúcim predstaviteľom nikdy nepodarilo zopakovať. Prehodnotil som svoje niekdajšie hodnotenie, naprosto katastrofálnej, jednej hviezdičky, ktoré som aktuálne zvýšil o dve, na vskutku ozaj slabé 3, no nechýbalo veľa, aby nakoniec som sa priklonil iba ku dvom, čo je naozaj hrozne málo ! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Connery se prostě vracet neměl. Takhle při prvním záběru na něj zažijete otřes, prostě to otřese jeho pozicí jednoho z nejlepších Bondů, a abych pravdu řekl, tento jeho návrat u mě ještě více posiluje pozici George Lazenbyho (protože ve srovnání s tímto Conneryho Bondem je Lazenby ještě větší sekáč, než by se v předcházející bondovce jevil). Společně s Connerym totiž jakoby zestrála a zeslábla i tahle bondovka, jako by ztratila dech a neměla už na to, čím dříve oslňovala. Je to prostě slabé. Sice je zde zajímavá (po všech stránkách) a tak trochu normální bondgirl (mou nejlepší bondgirl však vždy bude MoneyPenny, tedy ta, která ji hraje v těchto dílech), zajímavá honička v lunárním modulu a skvělé manželské lože coby akvárium (to bych bral), ale jinak nic moc, příběh nezajímavý, provedení neakční (Bondova rvačka ve výtahu je otřesná) a hlavně nevím, co si myslet jak o dvojci Wint a Kidd, tak o samotném Blofeldovi, ti jsou v průběhu celého filmu jaksi nejednoznační, chvíli dobří, chvíli ne. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sean Connery dáva So long série z agentom 007 a dáva zbohom z veľkou parádou. Mne osobne sa táto Bondovka veľmi páčila, aj keď teda začala tu povestná cesta nezrovnalostí a nelogickostí, ktoré patrili k bondovi až do refreshu v podobe Casino Royale. Je síce pravda, že Blofeld absolútne stratil výraznú tvár z you only live twice - a nahradilo ho dáke vlasaté čudo, ktorého doménou je naklonovanie samého seba - ale kupodivu tento vlasatý Blofeld sa drží statusu muža v pozadí a akčného hrdinu z her majesty´s secret service spoľahlivo zatienil. Čo sa týka všeobecného hodnotenia Bondovka ovplíva až trefným čienym humorom, ktorý krásne spestruje svet Jamesa Bonda. Veľmi si musím pochvalovať dvojicu zabijákov, ktorý mi pripomínali podobnú dvojicu zabijákov - pána Vandemarea a pána Croupea z románu Neverwhere. Guy Hamilton ktorý je zručný režisér, naservíroval nám vydatného Goldfingera a opäť nestráca pôdu pod nohami a natočil dych berúcu Bondovku. Nemám čo vytknúť. Stále je to predsa James Bond. Aj keď priznám sa - najslabšieho Bonda so Seanom Connerym považujem film - You only live twice. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Budova Willarda Whytea byl ve skutečnosti lasvegaský Hilton Hotel. (Colonist)
  • Jen Seanu Connerymu se povedlo po pauze se vrátit k Jamesi Bondovi. Všichni ostatní představitelé se již k roli agenta 007 po pauze nevrátili. (x_silver)
  • Lana Wood byla příliš nízká, a to i když byla na vysokých podpatcích. Aby se vešla do jednoho záběru se Seanem Connerym, musela stát na bedně. (henrycruel)

Reklama

Reklama