Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (88)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na kratučkú chvíľu som uvažoval epizódam popridávať po 1* a rovnako tak celkovému hodnoteniu, lebo - čuduj sa svete - súdruhom z Netflixu došlo že stereotypy o zlých bielych otcoch a dobrých kakaových rodičoch ktorí chápu inakosť svojich detí ako ich predostreli v Sex education vadí ešte aj samotným rodičom detičiek, ktoré sú teplučké ako radiátor a ani tak ich neodvrhli. Dokonca súdruhovia z Netflixu nijako neurazili kresťanskú vieru a to už je čo povedať. Korektné čiernobiele páry ostali, pochopiteľne aj tenisky Vans, nechýbali cca 9 ročné dievčatá ktoré riešili či sú lesby alebo nie (.-D) ale seriálu patrí obdiv. Jednak herec čo hrá Charlieho má uši vyťahané tak ako keby ho pri indickej fajke za ne ťahal bojfrjend pri každej príležitosti a treba uznať že je to celkom milé, napriek tomu že som statočným držiteľom titulu homofób rocku na tejto databáze už niekoľko stoviek komentárov :-D. Tajne som dúfal v niečo v štýle End of the F***ing world, dostal som podstatne lepšie, ale aj teplejšie Sex education. Málokedy čítam komentáre iných a o to menej sa k nim vyjadrujem ale jednu z epizód som okomentoval v štýle že mnohí ľudia budú ľutovať že toto nebolo natočené v čase ich dospievania a ajhľa, spomína sa to tu. Mne to nechýba, mne stačil heterosexuálny Baywatch a Beverly Hills a aj tak by som teraz do amerického fastfoodu žrať nešiel. A zaujal aj druhý komentár že kohosi prekvapuje že človek si nepozrie o čom je seriál a potom ho hnevá že je o radiátoroch. Nuž, neviem aké máš IQ milá moja, ale napadlo Ťa že dotyčný použili funkciu Netflixu nechám saprekvapiť a táto agitka im tak trochu zámerne vybehla? Zlatým klincom seriálu je nepochybne výzva mladým aby sa to nehanbili povedať. Pravda, ak s tým vyjdete von vyhýbajte sa niektorým miestam najmä v nočných hodinách. A to je z mojej strany naozaj priateľská rada... ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve taková malá poznámka, stěžovat si u seriálu na motivy komiksu, který se věnuje LGBTQ+ páru, že se věnuje LGBTQ+ páru je poměrně zvláštní. Nejdříve asi bude vhodné něco zjistit o tom, co budu sledovat a když vím, že mi tahle tematika nevoní, tak bude "překvapivě" asi lepší vybrat si něco jiného. A pokud jde o kvality samotného seriálu, tak je to milá podívaná, která se nesnaží přehnaně tlačit na pilu, pokud jde o dramatičnost (až na pár výjimek v závěru), je kvalitně obsazená, v 99 % času protknutá příjemnou atmosférou a možná není objevná, pokud jde o příběh jako takový, ale je to sympatický coming of age příběh, který se nesnaží objevovat něco nového, ale předkládá tuhle tematiku s citem a s příjemnou civilností. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh i zpracování jednoduchý jako komiksová předloha (včetně občasných grafických prvků, které ale nijak nevadí), ale mě to bavilo. Heartstopper byl první komiks, co jsem si koupil - když jsem se dozvěděl, že ho někdo dokonce přeložil a vydal v češtině. A nedávno Dan Krejčík na svým Instagramu sdílel tohle seriálový zpracování, když jednu z postav do češtiny daboval. A docela jsem se těšil - a vlastně mě to nezklamalo, protože je to přesně takový, jaký čekáš: pobaví, dojme, nenásilně upozorní na problémy, zkrátka sympaticky rozšíří nabídku seriálů s queer linkou. Příjemný je na tom to, že je to v současný vlně teenage seriálů vlastně nejnormálnější - nejsou tam boháči a vraždy (Elite), královská rodina (Young Royals) nebo střelba ve škole (TBH). V tom to má asi nejblíž k Sex Education, ale bez tý šíře záběru témat a humoru, i když tohle srovnání není vůči Heartstopperu fér. Tu máme zkrátka příběh party teenagerů, co se hledaj, kterej by se  mohl odehrát i u vás na škole. Anebo zatím ne - a proto je dobře, že tu Heartstopper je. Tak třeba někdo zfilmuje i Muffin a čaj. PS: Olivia Colman je třešnička na dortu, a ani zbytek castu nedělá ostudu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přirovnávat tuhle klasickou queer romanci k Euforii je hodně nefér – to už je spíš výstižnější ji přirovnat k Sex Education. Jenže zatímco oba seriály jsou nejen v rámci teenage subžánru o několik levelů výš už jen kvůli tomu, že generaci Z reflektují autenticky a bez příkras, 'Heartstopper' je pravý opak, který hledí doslova na vše přes hodně tlustý růžový brýle...... Zatímco příběhové či tematické motivy v jiných coming-of-age filmech či seriálech působí relativně přirozeně, zde jsou až tak moc prvoplánové a extrémně tlačené na sílu, až mi ta optimistická feel-good nálada lezla konečníkem. Nadšené ohlasy slibovaly nadstandardní queer záležitost, ale vyklubala se z toho až přehnaně melodramatická cukrkandlová slaďárna/nesnesitelně naivní gay pohádka, která svou cílovku (tedy převážně diváky z LGBTQ+ komunity) nadchne, mě však svým pojetím extrémně nesedla (a ten cheesy soundtrack tomu taky moc nepomáhá)...... ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude víc reálnější, trochu to chvíli připomínalo příšernosti z jihovýchodní Asie, ale naštěstí to ten styl není. Je to prostě pohádka pro mladší teenagery. Zpočátku jsem měl problém s obsazením Nicka, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Oba hlavní herci to zahráli výborně. Chápu, že je to podle předlohy, takže vyjadřovat se k obsahu moc smysl nemá, jen bych vytknul tu bisexualitu. Je mi jasný, že pro většinu společnosti je to přijatelnější než homosexualita, ale v 21. století už snad takové alibismy nemáme zapotřebí. Je fajn, že seriál upozorňuje i na jiné aspekty seznamování, jako je třeba udržení přátelství. Update po 2. sérii - pohádka pokračuje, kluci se ve vztahu dostali k cucfleku, což působí komicky, na druhou stranu to je tak výborně zahrané, že celkové hodnocení neměním. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Během bowlingu čte Isaac (Tobie Donovan) knížku „Radio Silence“ od autorky komiksové předlohy i scénáře Alice Oseman. Kniha „Radio Silence“ vypráví příběh Charlieho kamaráda Aleda, který se objevuje v původním komiksu a jehož v seriálu nahradil právě Isaac. Důvodem bylo, že Alice chtěla mít v seriálu postavu, která se bude moct vyvíjet, a to by u Aleda, vzhledem k tomu, že jeho příběh je velice komplexní, nebylo možné. (Priaxxa)
  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)

Reklama

Reklama