Reklama

Reklama

Mumínci

(seriál)
  • Japonsko Tanošii Múmin ikka (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
Japonsko / Finsko / Nizozemsko, (1990–1992)

Předloha:

Tove Jansson (kniha), Lars-Magnus Jansson (komiks) (více)

Hrají:

Leena Uotila (vypravěč), Vivi-Ann Sjögren (vypravěč), Minami Takajama, Rabbe Smedlund, Sixten Lundberg, Akio Ócuka, Matti Ruohola, Johan Simberg, Ikuko Tani (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Čáry a kouzla v údolí Mumínků! Mumínci a jejich prátelé žijí spokojeně ve velkém údolí. Každý den jim přináší nové radosti, ale i starosti, a hlavně nová dobrodružství. Jejich příhody jsou plné laskavého humoru i tajemství a nebude nouze ani o napětí! (oficiální text distributora)

Recenze (86)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Mumínci, hrdinové mého dětství. Osobně nechápu tak nízké hodnocení, protože ty příběhy byly prostě skvělé, prostě lidi mají různý vkus, já zase nikdy nemusela Čipa a Daila, Kačera Donalda a Micky Mouse. Moc už si na seriál ovšem nevzpomínám, jenom vím, že to byla opravdu legrace, příběhy byly napínavé, někdy končily smutně, jindy vesele. Skvělý byl díl s Moranou, Hatifnati nebo vzducholodí, tohle je prostě Kouzlo Muminků! ()

Yaan 

všechny recenze uživatele

Když jsem zadával do vyhledávače jeden z oblíbených seriálů mého dětství, nečekal jsem "modré" hodnocení. Upřímě? - nechápu... Roztomilé abstraktní příšerky, rodiná pohoda, romantický hippy Šňupálek... to vše v prostředí údolí, která snad ani nemůže být skandinávštější! - Podle krásné předlohy. Co může být lepšího na seriálu pro děti? ()

Reklama

pisvejc 

všechny recenze uživatele

Ach... Jak já ty malá roztomilá stvoření miluji. Je to jedna z nejlepsích pohádek co jsem kdy viděl... Je třeba uznat, že tento film má celkem depresivní nádech. Takže teď v patnácti letech jsem se rozhodl, že si pustím úplně všechny díly od zacátku až do konce. Mé rozhodnutí záviselo na tom, že jsem si ani jeden díl nepamatoval. A jsem velice rád, že jsem si na tuto nádhernou pohádku vzpomněl a jsem velice rád za to, že tato pohádku vůbec existuje. Je to přesně styl pohádky který já zbožňuji. Za mě by to bylo takových... 100%. Ano, možná se vám to zdá moc, ale pro mě má tato pohádka velký význam. Já to považuji za mistrovské dílo. A rozhodně patří k mím nejoblíbenějším seriálům vůbec. Díly na sebe navazují... Takže si to budete muset pustit od začátku až do konce. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Rozprávka ,ktorá moje 5 ročné "ja" desila a zároveň fascinovala. Seriál milujem a nenechám ,aby zapadol časom. Toto budem raz púšťať svojím deťom! Za nezabudnuteľný soundtrack dávam 100% a žiadny seriál to už neprekoná...A takto to dopadne keď sa rozprávky robia v temnom severskom prostredí a dáte ich robiť Japoncom. Krása. :) ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem milovala Mumínky... hlavně Šňupálka... je to úplně jiná animovaná pohádka... I když jako knížka jsou mnohem lepší... originální pohádka... Navíc postavičky jsou vážně roztomilé a pěkně nakreslené... český dabing se mi také moc líbil, což není zrovna obvyklé... 85% :) A to jen proto, že knížka.. je prostě knížka! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Alicie a její babička čarodějnice byly vytvořeny speciálně pro seriál a v knize ani v komiksech se nevyskytují. (Kmotr76)
  • Seriál se s knižní předlohou v mnohém rozchází. Například Majka, v originále Little My, se objevuje už na začátku seriálu, zatímco v knize až v pozdějších svazcích. (Kmotr76)

Reklama

Reklama