Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pred 35 000 rokmi v časoch, kedy bol boj o oheň už dávno vybojovaný, prišiel na rad šampón, kvôli ktorému bol spáchaný prvý zločin v histórii ľudstva. Dva praveké kmene, Špinavovlasých a Čistovlasých žijú v harmónii a mieri až do chvíle, keď si Špinavovlasí uvedomia, že sa od susedného kmeňa líšia... Čistotou vlasov. Ale tajnú receptúru na peniacu zmes majú iba Čistovlasí a tí sa o ňu nechcú podeliť... Čistovlasí až doteraz žili pokojný, šťastný a čistý život. Nikoho z nich nenapadlo, že by im mohol niekto závidieť ich krásne čisté vlasy. Dokonca ani špinavý a smradľavý susedný kmeň Špinavovlasých. Ale v jednu noc sa to stalo. Po prvý raz v histórii ľudstva bol spáchaný zločin. Človek zabil človeka... Čo bolo vlastne jeho motívom? Kto vyrieši tento záhadný rébus? Čo ak je táto vrrrrražda iba začiatkom hrôzostrašnej série? Všetky tieto otázky začínajú riešiť prrrrehistorickí vyšetrovatelia. Začína sa prrrraveká špionáž a s ňou prichádza aj prvý vyšetrovaný zločin v dejinách ľudskej spoločnosti. Zažijete prvé vypočúvania, sledovania a podozrievania. V bláznivej komédii režiséra Chabata vstúpite do prrrrehistorickej doby, kedy bola platená starostlivosť o deti nutnosťou, profesionálny volejbal zábavou a sledovanie nástenných malieb ako predchodcov televízie samozrejmosťou. Nezľaknite sa hrôzostrašných zvukov vychádzajúcich z jaskýň. Podmienky základných ľudských potrieb, boli pred 35 000 rokmi nedokonalé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 004)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"Ten ovcemut vypadá bez srsti jako prasemut". Co vám budu povídat. Hovadina je to podle mě neskutečná, ale mělo to něco do sebe. Rozhodně nejsem ten typ, co uvidí chlapa s exkrementem na hlavě a začne aplaudovat ve stoje na znak uznání a obdivu nové módy. Ale také nejsem typ, co by dával okamžitě odpad a ohrnoval nad tím nos. Pár veselých momentů tam bylo, a i když je to prvotřídní hloupost, tak jsem to dokoukal až do konce bez jakýchkoli problémů a následků. 40% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem se považoval za přísného a seriózního kritika, který měří všem filmům naprosto stejným metrem, nicméně tahle praštěná komedie mě naprosto vyvedla z omylu. Jistě, broskvovina je to řádná, ale některé scény, či hlášky, ty jsou opravdu skoro zabíjející a vůbec, tahle šílenost mě včera prostě sedla. Je to blbé, hloupé, stupidní a svým způsobem geniální zároveň, což musím chtě nechtě bodově akceptovat. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jako rodiče mě to potěšilo hned v úvodu: „A co děti, byly hodné? Jo. Moc hodné. Celý den se kamenovaly, jako vždy.“ Navíc, po pozorném zhlédnutí filmu (doporučuji dělat si poznámky), už vám nebude na závěrečném vysvědčení hrozit čtyřka z dějepisu od vaší šavlozubé učitelky. Pravěk budete mít v malíčku. No nekupte to, jen za půlku selete! Vlastně, co to tu plácám... Tohle je přece naprosto pitomý film, hrozně mastný - a určitě má i vši! (vlastně pravši). A ten hrozný Depardieu, i ostatní máničky a tak. A lapací jáma bez jámy, rybí střevíčky a náskok s erekcí na kamenné lože (au) ... Jak se tomuhle vůbec někdo může smát? To mi prostě nejde do hlavy. A to jsem si ji nedávno umyl! Abych měl šanci u holek. A jaké že se mi vlastně líbí ženské? No ... živé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opravdu francouzský úlet jak sviňa. Místy (hlavně zpočátku) to bylo docela vtipné, některé hlášky, situace i postavy srandovní a já se u toho i bavil. Zvláště nad stupiditou samotného příběhu a jistou porci humusu. Vyšetřování vražd, dcera nemytých vlasů, honění švadleny – jo pár nezapomenutelných momentů by se tu našlo, jinak to ale byla přehlídka i spousty trapných frků, debilních dialogů a zvláště v závěru tomu už značně docházel dech. Obyčejný průměr a to ještě musím zavřít jedno oko… ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No ne, tolik hlášek v jednom filmu? Hustý. Tohle je vážně obrovská šílenost. A těch postav. Např. Kámen, náčelníkova žena, švadlena kytaristka, kámen, náčelník, kámen, blonďák, kámen, kámen a kámen. Atd.:-) „Můžete se flákat navždy.“ „Neberem.“ „Tak se můžete flákat navždy plus týden k tomu.“ „Tak dobře.“ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Všechny postavy z kmene Čistých vlasů se v původním znění jmenují Pierre, což je ve Francii běžné mužské křestní jméno. Jedná se o slovní hříčku s francouzským podstatným jménem "pierre", které znamená "kámen", protože film se odehrává v době kamenné. (Saroman)

Reklama

Reklama