Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Opravdu realistický film, který vás donutí o celé situaci opakovaně přemýšlet. Film o přehodnocení celého životního stylu a všech priorit. A když už se zdá, že by se vše mohlo srovnat a fungovat, zase žít jako normální rodina normální život, vždy se najde něco co plány zkazí a snaží se vtáhnout zpět do ´´pekla´´. Pefektní E. Norton a E. Furlong (škoda že tohle je jeden z mála kvalitních filmů E. Furlonga) a nebál bych se říct, že je to nejlepší herecký výkon obou představitelů. Drama se vším všudy včetně nadupaného konce, který doslova rozebere. První místo v top 10

Osvícení

Osvícení (1980)

Prostě mistrovský kousek. Spolupráce Kubrick a Nicholson zafungovala a Osvícení se pro mě stalo nejlepším hororem všech dob.

Gauneři

Gauneři (1992)

Nejlepší Tarantino. Jednoduchej, svižnej, originální, ne tak profláklej jako Pulp Fiction a v žádném případě nudnej film. Ukázka toho, že to jde i v obyčejném skladišti. Když k tomu hodíte pár hereckých a tím myslím opravdu hereckých výkonů, nadupaný dialogy, scénář a Tarantinovu režii, tak máte o zábavu postaráno. Michael Madsen opravdu skvělej, jen škoda, že to je jeho jeden z mála kvalitních snímků....

Funny Games USA

Funny Games USA (2007)

Tento snímek dokázal, že k tomu abyste natočily mrazivou a hrůzu nahánějící jízdu, nepotřebujete hromadu ožralejch studentů a magora v masce. Haneke natočil kvalitní thriller s perfektním obsazením. Milým překvapením pro mě byl Michael Pitt. Je to vážne psychopat a jeho pohled v závěrečné scéně mě bude minimálně dnešní noc provázet.

Rodinná oslava

Rodinná oslava (1998)

Hluboká sonda do lidské duše v extrémních psychických podmínkách. Thomas Vinterberg dokázal v pouhých cca 100 minutách filmu zabrat tolik pocitů a rozebrat tolik lidských charakterů, že prostě musím smeknout. Tohle je přesně to co v Hollywoodu chybí a s čím si dokáže poradit málokdo. Prostě jeden z top 5 severských filmů a jeden z mála, co mi dokázal vehnat slzy do očí. To sem dlouho nezažil a doufám, že situaci z filmu nezažiju nikdy.

Antikrist

Antikrist (2009)

Plus mínus dva roky nazpět, jsem měl možnost si poprvé zkouknout Antikrista. Bylo to moje první setkání s Lars von Trierem. To co sem zažil bylo opravdu nečekané. Něco tak šokujícího, ale zároveň krásného sem v životě neviděl a vzhledem k tomu, že sem film chápal jinak než nyní, film sem hned odsoudil a s ním i celého Larse. Nevím co mě donutilo, si prohléhnout další díla režiséra a hned nato znovu Antikrista, ale jakobych začal film vnímat jinak, z jinačích pohledů a to mi otevřelo oči a já už neviděl film plný zvráceností a hnusu. Viděl sem nádherně scény, překrásnou uměleckou kameru, ty barvy a hudbu, jenž dokreslovali situace na plátně, příběh ženy a muže, jenž řešily společné trable. To vše, od titulků, přes každou scénu, až po konečné titulky, ve mě vyvolaly dojem, že jde o jeden z nejnezapomenutelnějších filmů, co sem měl možnost vidět a všem lidem, které sem v diskuzy tehdy nasral svým názorem , se omlouvám.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Jeden z mála filmů podle komiksu, kdy se podařilo do posledního detailu zachytit tu kouzelnou atmosféru z knížky. Jak zpracováním, tak vynikajícím obsazením.

RRRrrrr !!!

RRRrrrr !!! (2004)

Nedávno sem si pustil tenle snímek asi popáté. A musím říct, že jak sem nechápal nízké hodnocení a některé odpadní hodnocení, nechápu jej ani teď. Takhle vtipnou, zábavnou a skvělými gagy nabušenou komedii jsem léta neviděl a moje hodnocení se nemění ani po plus mínus pátem pozorování. Ba naopak sem si všímal spousty skrytých vtipů a narážek, jenž mě pobavily o to víc. Nebo to bylo tou trávou?? ŠÉF RULEZZ