Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?
Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více?

Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (233)

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejspíš si vysloužím titul puritánka a ani mne to nemrzí, natož abych se za něj styděla! Jsem katolička i před televizní obrazovkou nebo monitorem. Kromě toho nemám zapotřebí si hrát na intelektuálku a sypat hvězdičky filmu, jehož cílem je oslavovat úchylného pseudovědce, polidšťovat ho a i jinak vylepšovat jeho image sentimentálními scénami, nasládlou hudbou a především lhaním a zatajováním skutečností z jeho života. Tu zářnou aureolu bojovníka za sexuální svobodu by Kinseymu ve filmu asi trochu pocuchala připomínka, že své zvrhlé sexuální výzkumy prováděl i na dětech, a to od kojeneckého věku, že chladnokrevně zaznamenával a měřil jejich reakce, jejich třes, jejich pláč a křik, ztrátu vědomí při opakovaně vyvolávaném orgasmu, že pro své výzkumy inicioval pohlavní zneužívání dětí, často i rodinnými příslušníky a další obscénnosti jeho zvrácené mysli, o nichž se nechci šířit! Dnes už je známé a potvrzené, že Kinsey své výzkumy falšoval, že jeho "statistiky" nejsou objektivní! (Mimochodem jeho vědecké bádání mi tak trochu připomíná doktora Mengeleho! To byl taky podobný "vědec"!) - - - - - - Včera (10.12.2013) jsme jásali nad tím malým vítězstvím zdravého rozumu, přirozenosti a posledních zbytků morálky v Evropském parlamentu, když neprošla zpráva Estrelové o zavádění sexuální "výchovy" od 4 let! Tahle zvrhlá snaha sexualizovat nevinné malé děti, ta je právě jedním z trpkých plodů Kinseyho "osvěty" a filmů jako je tenhle. A tak si myslete, co chcete, ale já budu volat "císař je nahý", i kdybych byla v očích kohokoliv za nemoderní, hloupou a puritánskou husu! PS.: Jako předehru k tomuto filmu doporučuji: http://www.youtube.com/watch?v=mtPUTh1BqhA&feature=share ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdy jste měl svůj první sexuální styk ??" - "Ve čtrnácti !! S jednou krávou.." ;) Jedinečný Condonův životopisný snímek, jehož údernost umně staví jak na vycizelovaných dialozích, tak i na vizuální stránce věrohodně vykreslující dobu největší "slávy" americké prudérnosti a pokrytectví, skládající poklonu novodobému kacíři a ve své podstatě doslova obsesivnímu sběrateli, entomologovi a sexuologovi Alfredu Kinseymu !! Výtečná dobově věrohodná hudba, výjimečné herecké výkony Laury Linney, Liama Neesona a za mě především Johna Lithgowa v celé své nahotě, v neposlední řadě i střih ( A to nejen ten Neesonův ;) ) dělají z Kinseyho velmi lidskou biografii, která stejně jako její hrdina bruslí na velmi tenkém ledě v závislosti na tom, kolik si je přemýšlivý divák schopen sám o sobě přiznat a kde stojí jeho vlastní hranice morálky, čímž však spolu se stářím příběhu snímek sám sebe připravuje o možnost být šokujícím !! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trochu obyčejná diskuze okolo sexu, která s odstupem velmi dlouhé doby nepůsobí tak přelomově, jako v době kdy Kinsey říkal a dělal co mu přišlo na mysl. Dnes působí možnost nemluvit o sexu velmi zastarale a přitom ta doba není natolik vzdálená. Snímek spíše skládá úctu muži, než tomu co dokázal. Neříkám, že si to nezaslouží, ale některé detaily jsou dost k ničemu a film nepůsobí jako celek příliš dobře. Přesto má Kinsey mé vélké díky... ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

I když Kinsey spadá do mnnou příliš nemilovaného žánru životopisného filmu, jedná se o příjemné a poučné dílo. Často nudná šablona sledování životní pouti hlavního hrdiny je oživena magnetizujícím tématem (sex, sex, sex) a také výbornými hereckými výkony. Jediné co Kinseymu chybí je větší odvaha - hlavní hrdina byl propagátorem naprosto upřímného a otevřeného přístupu k sexu, film o něm je zbytečně krotký a cudný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zip není vynález ďábla, aneb vnesme světlo do tmářství.. Condon s vkusem i nadhledem o projektantu suché statistiky, jenž polarizovala společnost, bourala tabu a oslabovala předsudky. Precizně zahrané party Laury Linney i Petera Sarsgaarda, jen nakousnuté téma, kam až byl průkopník sexuologie v USA ve svém výzkumu schopen zajít (jestli se i žlabatka bála před ním předklonit) a dojemná předposlední scéna s pohlazením ruky (ukazující, že všechno to počínání, i kdyby ovlivnilo jediného člověka, mělo smysl). Ale co s tou neměřitelnou láskou, Alfrede? „When it comes to love, we are all in the dark…“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Po Alfredu Kinseym byl další průlomovou postavou zabývající se výzkumem lidské sexuality doktor William Masters. Julianne Nicholson (Alice) si 10 let po snímku Kinsey zahrála v seriálu právě o něm – Masters of Sex (od r. 2013), kde se představila jako doktorka Lillian DePaul. (Candice)
  • Snímek je inspirovaný knihou Jonathana Gathorna-Hardyho „Sex the Measure of All Things: A Life of Alfred C. Kinsey“. Zoolog a sexuolog Alfred C. Kinsey (1894-1956) rozvířil hladinu veřejného mínění zejména svými výzkumy, jejichž závěry publikoval v knihách s výmluvnými názvy „Sexual Behavior in the Human Male“ (1948) a „Sexual Behavoir in the Human Female“ (1953). Až do své smrti se věnoval výzkumu sexuálního života vězňů a Evropanů. (imro)
  • Nízkorozpočtovka za 11 milionů debutovala během víkendu 12. – 14. 11. 2004 jen v pěti kinech, kde vydělala 169 038 dolarů. Později distributor Fox Searchlight počet kin zvýšil, a tak se celkový výdělek do konce března 2005 vyšplhal na 10,2 milionu. (imro)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno