Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle road movie o smrti jen dvě hvězdičky: první za Eriku Christensenovou, která však bohužel z filmu brzo zmizí, a druhá za to, že režisérova manželka Cynthia hraje postavu zdravotní sestry jménem Annie Wilkesová. A to jsem si myslel, že film začínající záběrem na nahou modelku nemůže být úplně špatný. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vážně super. Z hororoidního hlediska se není čeho bát, protože hororové scény se vlastně nedějí a co se neděje, toho se nebojím. Z dramatického hlediska se dozvíme, že jak hošík, tak jeho matka mají vážné trauma z toho, že jednou dostal pohlavek ve frontě. Vážně super. Zbytek je nuda zaplněná povětšinou nesmyslnými scénami - které se ale často ve skutečnosti opět nedějí a tedy jsou pro mě ztracenou minutáží, kdy jsem na to vážně koukat nemusel - a filozofováním o smrti. Vážně super. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Mrtví prý cestují rychle, ale i tak jim to trvá moc dlouho :-) Film zde nemá valné hodnocení ale až zas taková hrůza to nebyla - nenechme se ovlivnit. Sice se občas docela vleče ale pár scén je opravu hustých - zajíček na silnici, ,,Řež, řež, řež ..!!, nebo ,,Koho si vybereš". Nejlepší část filmu je samozřejmě ta kdy hlavní hrdina stopne (vůbec ne démonického ale vcelku všedního poťouchlého nemrtvého) démona George a jejich následný rozhovor.Žel bohu trvá jen cca 10 minut. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Každý okamžik je do detailu propracován a dotažen na samý závěr. Už poněkolikáté jsem u Kinga zpozoroval, že když se hrdina blíží ke svému cíli, cesta je v ostatních filmech, až na výjimky, kdy je to potřeba, přehlížena. Trochu mi Jízda na střele připomíná Stůj při mně, zde je také vylíčena dlouhá a náročná cesta k cíli, kterému se pak věnuje pouhých deset minut. Nejvíce mě ale zaujala otázka, pokud si máme vybrat, kdo by to byl..., je to opravdu na zamyšlení. A skutečně mě překvapilo, že hrdina nebyl tak sebekritický. Jenže jsem pak zvážil argument jeho matky: "Co bych si počala, kdybys tady nebyl...?" ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal, protože předloha od Kinga je skvělá. Rozhoduji se dát mezi jednou nebo dvěma hvězdami. Nakonec to bude za dva. Herecké výkony jsou slabé, zpracování průměrné atd. Přesto si myslím, že už jsem viděl horší filmy. Doporučit to nemůžu, ale pokud to poběží v TV, tak to možná za jedno shlédnutí stojí. Za mě 2*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama