Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

obitus 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná adaptace Kingova elektronického hitu nefunguje ani jako horror ani jako drama. Povídku jsem nečetl, nicméně si dokážu představit, že je nabitá odkazy na léta sedmdesátá (šedesátá?) a hudební špičky té doby a že na té atmosféře dost staví. Kdyby ve filmu nebyla zmínka o Lenonovi, myslel bych, že se odehrává v současnosti. Hrdinovy představy toho, jak se může vyvíjet děj jsou zajímavé asi pět minut, poté už jen ruší a nudí. David Arquette je určitě velký fanda horrorů, ale o to horší je když hraje záporáka. Stručně řečeno srajda. ()

mil@n.fanatik odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíš to byl trapas... A jak vidím ještě tak vysoké hodnocení tohoto filmu, tak čumím!! Film vypadal nadějně, ale stěhování a vracení časem mi hodně vadilo, bylo toho víc, než by bylo zdrávo, a také scénky, které jsem si myslel, že jsou reálné a za chvilku zjistil, že to byla jen představa či blud, tak si říkám, to je ale blbost. Ano, může to párkrát ve filmu být, ale jak to bylo víc jak po 2, či po 3, což v totmto filmu bylo nespočítaně, tak po 5 "bludu" jsem si už ze srandy jen říkal "je toto zase jen představa, či realita..." No a když k tomu přidám ten hrozný příběh, tak film jízda na střele byla fakt střela, ale úplně mimo. Fuj, hnus, děs, ztráta času!! Odpad!!! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jen minimum adaptací Kingových děl je možné označit za úspěch, naopak většina zavání průšvihem... Z tohoto pohledu nutno konstatovat, že Jízda na střele není určitě žádné veledílo a kdo má ke sledování filmu rozumnou alternativu, ať neváhá a později si raději přečte výrazně lepší povídku, nicméně mohlo to být i mnohem horší. Povídka je především o vyrovnávání se s fenoménem stárnutí a smrti ( nejenom ) svých blízkých a její tísnivou atmosféru snímek nahrazuje několika řemeslně průměrně natočenými lekačkami. Tenhle snímek je koukatelný, pokud člověk nemá přehnané očekávání...Nedostatek atmosféry a strachu lze přičíst na vrub nevýrazné, nenápadité režii. Celkový dojem 50 %. Pokud nejste fanoušky žánru, doporučuji odečíst 15 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s neurovnanou strukturou vyprávění a nemohoucností diváka vyděsit. Je řeč totiž o hororu, a byl bych pro mnoho variant, ze kterých by se dalo čerpat a vybírat, abych nakonec mohl o tomto filmu psát jako o plnokrevném hororu. S nějakým zhnusením a brutálním gore tenhle horor neoperoval, poutavý je občas, něco málo originálního a invenčního by se jistě taky našlo a herecké obsazení nižší svítivosti bylo optimální. Jenže rytmus vyprávění velmi často probíhal tím stylem, že mě navnadil na příští dění, ale jen zřídka naplnil slibovaný potenciál. Ve výsledku připadá pět slabých scén na jednu dobrou. Proslulému hororovému spisovateli Stephenu Kingovi se dost často stává, že adaptace jeho knih nedopadají dobře. Je však pravda, že řada z nich je poměrně nezfilmovatelná. Není to poprvé, co se zfilmování jeho knižního díla ujal veskrze televizní režisér Mick Garris, jehož kvalita filmů je dost proměnlivá. V tomhle hororu podal vesměs podprůměrný výkon s občasnými náznaky, ve kterých se film nebral tolik vážně. Jenže to je docela málo. 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Jazda na Strele" je zhruba päťdesiat stranová poviedka, ktorú napísal americký spisovateľ Stephen King. Je súčasťou zbierky "Všetko je možné" (Everything´s Eventual). V roku 2004 túto literárnu predlohu spracoval do podoby celovečerného filmu režisér a scénarista Mick Garris. Podarilo sa mu natočiť celkom dobrú filmovú adaptáciu. Je to príbeh o smrti. Príbeh o fatálnej otázke, na ktorú sa veľmi ťažko odpovedá. Kto umrie? Vy alebo vaša matka? Vyberte si. Je to na vás. *** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama