Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Adman 

všechny recenze uživatele

Jako úvodní díl celého Animatrixu, jde o animaci počítačovou, která se na první pohled nadmíru zdařila (opravdu povedla). Je tam znázorněn let lodi pronásledovanou obrovskou spoustou sentinelů (muselo být opravdu obtížné dát dohromdy tokovouto animaci). Jedna z člen posádky jde do Matrixu, vhodit do schránky kazetu. A tady přichází na řadu akce ve vzduchu. Jsou zde předvedeny oprvdové kousky umění anatomie lidského těla. To už si poté může režisér dělat co se mu zlíbí, ať už s kamerou, s herci, se světlama, nastiňováním, zvukem... no prostě co se mu zlíbí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvěle natočená bitka v úvodu, tak jak ji máme rádi z Matrixu a k tomu ještě bonusové odstranování oblečení, dobré propojení do příběhu a i působivá skákavá sekvence uvnitř. Samotná bitva se Sentinely sice až tak skvělá není, ale za tu úžasnou animaci a fajn hlavní hrdiny + dojemný závěr rozhodně jedna z nejlepších částí animatrixu.. I když tady se žádného skrytého poselství asi nedočkáme. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Graficky nejlíbivější a duchu původního filmu nejbližší epizoda přináší kromě efektivního souboje s postupným odtínáním svršků spíš efektivní než pro celkový děj podstatný příběh osádky lodi Osiris, která je napadena armádou strážců (slídilské stroje), aby následně uviděli ještě větší armádu prokousávající se k Sionu, z čehož pramení snaha o okamžité varování lidského útočiště. Pěkná podívaná, z filozofického hlediska nepříliš přínosná, ale bravurně využívající gravitaci popírajících předpokladů matrixovského světa. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Matrix bol udalosťou tisícročia. Nečudo že sa machri na poli animácie rozhodli ukázať nám viac s tohto sveta a z mytológie. Tento diel rozpráva o udalostiach tesne pred druhým dielom. Kedy zisťujeme plán strojov napadnúť posledné mesto ľudí. Vizuálne úchvatné dielko, v 3D prevedení - z veľmi peknou hrdinkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po graficke strance je tenhle dil absolutne nejlepsi a prekonava i Final Fantasy. Problem je, ze je zarazenej hned jako prvni pribeh a pak ostatni filmy se svoji grafikou vypadaj trosku chude. Ze zacatku tu je hezky sexy zpracovanej souboj a pak nasleduje kratinkej pribeh, kterej ale vyplnuje mezeru v hranejch Matrixech, kde se o lodi Osiris zminujou. Jeden z nej dilu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama