Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

BluT 

všechny recenze uživatele

Zrovna tenhle jedinej díl jsem viděl ve špatný kvalitně. Proto jsem si i ze začátku myslel, že je to hraný, páč bez detailního pozorování se to asi nedá ani moc poznat. Dle komentářů věčná škoda, ale i tak to je solidní příběh na pět hvězd. Ne zázračnej jako některý jiný díly Animatrixu, ale solidní. edit: 4.2.2012 - konečně viděno v HD. Na hodnocení to ale nic nemění, prostě jedna z lepších (ale ne nejlepší) část. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mezi animatrixové povídky nezapadá nejen proto, že je počítačový a dělali ho Američani, ale hlavně proto, že je tak strašný. Doopravdy jsem vyrostl z toho, abych s vykulenýma očima a slintama drajícími se z úst obdivoval čeho je schopná počítačová grafika a animace. Mnohem raději ocením anime kresbu a uchvátně zpracovaný boj v povídce Program. Pokrytci si stěžují, že Program postrádá nějakou myšlenkovou hloubku (s čímž také zásadně nesouhlasím) ale Osiris se o nic takového ani nepokouší! Poslední let osirise je opovrženíhodným zašpiněním grandiózní samurajské zbroje, nesoucí název Animatrix, hořčicí z Cheesburgera McDonalds! Měli byste se stydět! ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující podívaná. Scénu souboje s meči bych označil po technické stránce za jednu z nejlepších jakou jsem kdy viděl. SVětlo lehce pronikající okny dovnitř a i v nejmenších detailech jdou jeho paprsky vidět v lehkém oparu... Po stránce příběhu, i když se jedná o bokem ležící opus, je jeho přiřazení do Matrixu možné, ba dokonce pravděpodobné. Nejde o to, zda by se Matrix hlásil k tomuto, ale že se toto hlásí k Matrixu... Povedený kousek, který bych neváhal zařadit do puzzle jménem Matrixworld aneb dávám 85% (Přece jen bych si dovolil nesouhlasit s momentem, kdy žena gravitací letící k zemi, dopadne na zem a vyvolajíc tlakovou vlnu udělá jen menší otisk do betonového dláždění. Nechci se přít, ale že by zrovna toto bylo ve schopnostech této postavy... pcháá hned mínus 15%, jinak bych neváhal se stovkou, ale vždy se najde muška) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Jako úvodní díl celého Animatrixu, jde o animaci počítačovou, která se na první pohled nadmíru zdařila (opravdu povedla). Je tam znázorněn let lodi pronásledovanou obrovskou spoustou sentinelů (muselo být opravdu obtížné dát dohromdy tokovouto animaci). Jedna z člen posádky jde do Matrixu, vhodit do schránky kazetu. A tady přichází na řadu akce ve vzduchu. Jsou zde předvedeny oprvdové kousky umění anatomie lidského těla. To už si poté může režisér dělat co se mu zlíbí, ať už s kamerou, s herci, se světlama, nastiňováním, zvukem... no prostě co se mu zlíbí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÝ LET OSIRISA je určený iba benevolentným fanúšikom trilógie MATRIX. Čo si o ňom myslia, to vidíme z vysokého hodnotenia, akým táto krátkometrážna snímka v miestnej internetovej databázy disponuje. Pre „normálnych“ divákov sa jedná maximálne tak o pár minút trvajúcu animovanú bojovú scénu. Je zaujímavá len tým, že bojujúce strany, žena a muž, postupne prichádzajú o jednotlivé časti odevu. Na posledný kúsok, pochopiteľne, zbabelo nedôjde. Wachowskích počítače dokážu filozoficky rozpitvať aj nezaviazané šnúrky na topánkach, animované gule urobiť nevedia. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama