Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

V tejto komédii som si našiel svojich obľúbencov a obľúbenkyne ako Piper Perabo, Tom Welling, Hilary Duff, ale ako komédia je to priemer s jednoduchým dejom, dialógmi, ale je to veľmi milé, zápletky sú úplne jednoduché a všetko predvídateľné, nie nudné, ale ani prekvapivé, je to taká rodinná oddychovka na popoludnie. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Martin má jistý komediální talent,ne velký, ale jeho nešikovnost a některé grimasy stačí na vykouzlení takového toho přiblblého úsměvu (alespon u mě). Bonnie Hunt je správně mateřsky milá a role jí tím pádem výborně sedla. Prostě celkem povedená rodinná komedie - na plácání do kolen to není, ale na pobavení a odreagování dostačující... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctová rodinná komédia pre mainstreamového diváka. Pekný barák s veľkým bielym psom, sympatický otecko, sympatická mamička, decká vystrájajú hovädiny, a samozrejme ponaučenie, že rodina je to najdôležitejšie. Dôležitejšie než kariéra. Buď niekto visí na lustri, alebo na niekoho strieka bielu penu, alebo nemotorne šibrinkuje s nejakou veľkou vecou a rozbíja pri tom všetko sklenené navôkol. Žiadna snaha prísť v scenári s niečím novým. Prečo by aj mala byť, keď tieto filmy vyžadujú minimálne náklady (žiadne efekty ani veľká výprava) a často dokážu zarobiť viac než vysokorozpočtové akčňáky, pravda. Aspoň že v prípade filmu Cheaper by the Dozen je to všetko profesionálne natočené, vyvážené a chvalabohu i svižné a krátke. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, ale celkově je jen průměrná. Hlavní zápletka je zajímavá a člověk se při sledování rozhodně velmi příjemně pobaví. Steve Martin ve své klasické filmové podobě opět exceloval a představitelé dětí také nehrají vůbec špatně. V komedii je několik opravdu povedených vtipů a scén, prostě příjemný film na sobotní odpoledne. Prostě film o klasické americké rodině, který rozhodně potěší. 60%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

U obrazovky mě udržela pouze zvědavost, kam až ty malý smrady nechají zajít - a výsledek? Po dnešku se nedivím, že je v Americe tolik opuštěných domů se zatlučenými okny. Film sám přesně odpovídal představám i zkušenostem s jemu podobnými, až na S. Martina, který se zdá být otcovskými rolemi už poněkud vyhořený - potud zklamání - a jeho opakem překvapivě zábavný A. Kutcher, vlastně chci říci jediný zábavný... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Scéna, kde dvojčata vyhodí celý pytel psího žrádla, nebyla ve scénáři. Dvojčata si to sama vymyslela. (HappySmile)
  • Steve Martin a Bonnie Hunt, kteří zde hrají rodiče 12-ti dětí, nemají ve skutečnosti ani jeden z nich děti. (HappySmile)
  • Režisér Shawn Levy si ve filmu střihl roličku reportéra, který žádá Toma o vyjádření. (HappySmile)

Reklama

Reklama