Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

U obrazovky mě udržela pouze zvědavost, kam až ty malý smrady nechají zajít - a výsledek? Po dnešku se nedivím, že je v Americe tolik opuštěných domů se zatlučenými okny. Film sám přesně odpovídal představám i zkušenostem s jemu podobnými, až na S. Martina, který se zdá být otcovskými rolemi už poněkud vyhořený - potud zklamání - a jeho opakem překvapivě zábavný A. Kutcher, vlastně chci říci jediný zábavný... ()

anomaliana odpad!

všechny recenze uživatele

Nič ma nedokáže viac "nasrať" ako film ktorý sa tiahne 98minútovou nudou. Pri tomto filme ma nuda donútila poupratovať si celú izbu, aspoň na niečo to bolo dobré. Ako pozadie, aby nebolo ticho. :p Takéto filmy by sa mali zakázať vôbec niekde natáčať..púšťať a celkovo však dávať do obehu, viete čo myslím. ()

Reklama

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Veľmi úsmevná záležitosť o ktorú sa postaral výborný komediálny herec Steve Martin a suplovali mu ďalší kvalitný herci ako Ashton a Hillary. Celé sa to viezlo na zábavnej vlne a splnilo to účel. K najlepším scénam patrí jednoznačné tá keď futbalový tím vstúpi na Dylanovu oslavu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komedie o opravdu hodně velké rodině, kterou se za každou cenu snaží ukočírovat komik Steve Martin a jeho drahá polovička. Rodina je to fakt k pohledání. Dvanáct děcek téměř všech věkových kategorií se najde jenom zde. Z toho samozřejmě vycházejí nejrůznější bláznivé situace. Rodina je základ a rodinná soudržnost a sounáležitost se nedá ničím nahradit. Vždycky se při sledování příjemně pobavím a hlavně odpočinu od každodenních starostí. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie o jedné velké rodině,které koučuje Steve Martin a Bonnie Hunt.Pokud divák přistoupí na možmou existenci tak početné rodiny,bude se slušně bavit a občas mu mezi tím probleskne nějaké to poselství o rodině.Vcelku jednoduchý scénář se podřizuje velkému počtu ratolestí(Shawn Levy ma můj velký obdiv,že je všechny urežíroval)a komedálnímu talentu Steva Martina.V těchto rovinách film funguje opravdu slušně a překvapilo mě,jak drží příjemně pohromadě.Jistě,není to nic originálního,nápadů a gagů mohlo být mnohem víc a vykreslení postav také.O to tu ale tvůrcům evidentně nešlo,chtěli jen ukázat velkou rodinu,problémy s tím související a hlavně pobavit.To se jim,myslím,podařilo,protože tohle může bez obav sledovat celá rodina a většina bude celkem spokojena.Ano,je to jednoduché,ale je to příjemné a na vypnutí zcela ideální.Já dávám slušně tuctových 65%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Film je založen na opravdovém životě rodiny Gilbrethových. Toto jméno se také několikrát v průběhu filmu objeví: Nora řekne, že je to příjmení její babičky, když hrají děti hru s jablky, a také je to podle ročenky rodné jméno Kate. (HappySmile)
  • V jedné z posledních scén, která se odehrává na nádraží, běží Mark (Forrest Landis) k mámě (Bonnie Hunt) a při objetí jí srazí sluneční brýle z hlavy. V dalším záběru má ovšem brýle zpět na hlavě, ačkoliv Marka stále objímá. (Zephyr01)
  • Režisér Shawn Levy si ve filmu střihl roličku reportéra, který žádá Toma o vyjádření. (HappySmile)

Reklama

Reklama