Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komedie o opravdu hodně velké rodině, kterou se za každou cenu snaží ukočírovat komik Steve Martin a jeho drahá polovička. Rodina je to fakt k pohledání. Dvanáct děcek téměř všech věkových kategorií se najde jenom zde. Z toho samozřejmě vycházejí nejrůznější bláznivé situace. Rodina je základ a rodinná soudržnost a sounáležitost se nedá ničím nahradit. Vždycky se při sledování příjemně pobavím a hlavně odpočinu od každodenních starostí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to je vcelku v pohode. Deti sice delaj bordel, ale nijak extremne se neprojevujou, obcas to je vtipny a v tom vsem se mota Martin, kterej to ale jakz takz zvlada. Jenze jelikoz film jede podle omletyho schematu, kdy musi dojit na nejaky ty problemy a nasledne velky udobrovani, po case zacnou deticky delat uz moc velkej bordel a zacnou bejt spis otravny, navic si neustale nad necim stezujou a pronasej chytry kecy. Pak uz to bohuzel zadna velka zabava neni. Navic na Martinovi je videt, ze je z toho celkem unavenej, i kdyz se misty porad jeste podari nejakej jeho silenej vyraz. Jinak herecka sestava je docela slusna, Duff je pekna, je tu mladej Superman Welling a hlavne me potesil Kutcher jako vymletej model/herec. Celkem to je tak na ty tri hvezdicky, pulka je zabavna, pulka otravna. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Neurazí,ale ani nenadchne.. scénáristicky impotentní rodinná komedie složená z žánrových prefabrikátů, kterou pár vtípků a několik hodně přijemných momentů příliš nezachrání a co mu na kladných bodech přidá sympaťák Steve Martin, to mu sebere banda nevychovaných fracků.. ale jednou se to přežít dá.. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

U obrazovky mě udržela pouze zvědavost, kam až ty malý smrady nechají zajít - a výsledek? Po dnešku se nedivím, že je v Americe tolik opuštěných domů se zatlučenými okny. Film sám přesně odpovídal představám i zkušenostem s jemu podobnými, až na S. Martina, který se zdá být otcovskými rolemi už poněkud vyhořený - potud zklamání - a jeho opakem překvapivě zábavný A. Kutcher, vlastně chci říci jediný zábavný... ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Dvanáct do tuctu je přesně ten tip filmu, který se v Americe bezpochyby stane velkou klasikou a na který budou tamní obyvatelé neuvěřitelně hrdí. Já, jakožto divák z trochu jiných končin, jsem jiného názoru na věc - ale to ještě neznamená, že jsem se nepobavil. Příšerný Steve Martin, z fleku nesympatická Bonnie Hunt a dvanáct úplně průměrných amerických dětí. A abych nezapomněl - pes. Jistě, to nepopíram, ale tenhle film byl natočen pro pohodový odpočinek rodiny u víkendového večera a ačkoli mi to samotnému přijde neuvěřitelné - zabírá to. Místy neskutečně trapné, místy naopak - příjemný film. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Gilbertovi neměli žádná dvojčata, jak je tomu ve filmu. Všechny děti se narodily "zvlášť", čehož jejich otec litoval, protože kdyby měli nějaká dvojčata, určitě by s nimi bylo méně práce. (HappySmile)
  • Režisér Shawn Levy si ve filmu střihl roličku reportéra, který žádá Toma o vyjádření. (HappySmile)
  • Chloe Greenfield se neúspěšně ucházela o roli jednoho z dvouvaječných dvojčat. (HappySmile)

Reklama

Reklama