Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

anli 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie o jedné velké rodině,které koučuje Steve Martin a Bonnie Hunt.Pokud divák přistoupí na možmou existenci tak početné rodiny,bude se slušně bavit a občas mu mezi tím probleskne nějaké to poselství o rodině.Vcelku jednoduchý scénář se podřizuje velkému počtu ratolestí(Shawn Levy ma můj velký obdiv,že je všechny urežíroval)a komedálnímu talentu Steva Martina.V těchto rovinách film funguje opravdu slušně a překvapilo mě,jak drží příjemně pohromadě.Jistě,není to nic originálního,nápadů a gagů mohlo být mnohem víc a vykreslení postav také.O to tu ale tvůrcům evidentně nešlo,chtěli jen ukázat velkou rodinu,problémy s tím související a hlavně pobavit.To se jim,myslím,podařilo,protože tohle může bez obav sledovat celá rodina a většina bude celkem spokojena.Ano,je to jednoduché,ale je to příjemné a na vypnutí zcela ideální.Já dávám slušně tuctových 65%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctová rodinná komédia pre mainstreamového diváka. Pekný barák s veľkým bielym psom, sympatický otecko, sympatická mamička, decká vystrájajú hovädiny, a samozrejme ponaučenie, že rodina je to najdôležitejšie. Dôležitejšie než kariéra. Buď niekto visí na lustri, alebo na niekoho strieka bielu penu, alebo nemotorne šibrinkuje s nejakou veľkou vecou a rozbíja pri tom všetko sklenené navôkol. Žiadna snaha prísť v scenári s niečím novým. Prečo by aj mala byť, keď tieto filmy vyžadujú minimálne náklady (žiadne efekty ani veľká výprava) a často dokážu zarobiť viac než vysokorozpočtové akčňáky, pravda. Aspoň že v prípade filmu Cheaper by the Dozen je to všetko profesionálne natočené, vyvážené a chvalabohu i svižné a krátke. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

U obrazovky mě udržela pouze zvědavost, kam až ty malý smrady nechají zajít - a výsledek? Po dnešku se nedivím, že je v Americe tolik opuštěných domů se zatlučenými okny. Film sám přesně odpovídal představám i zkušenostem s jemu podobnými, až na S. Martina, který se zdá být otcovskými rolemi už poněkud vyhořený - potud zklamání - a jeho opakem překvapivě zábavný A. Kutcher, vlastně chci říci jediný zábavný... ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Dvanáct do tuctu je přesně ten tip filmu, který se v Americe bezpochyby stane velkou klasikou a na který budou tamní obyvatelé neuvěřitelně hrdí. Já, jakožto divák z trochu jiných končin, jsem jiného názoru na věc - ale to ještě neznamená, že jsem se nepobavil. Příšerný Steve Martin, z fleku nesympatická Bonnie Hunt a dvanáct úplně průměrných amerických dětí. A abych nezapomněl - pes. Jistě, to nepopíram, ale tenhle film byl natočen pro pohodový odpočinek rodiny u víkendového večera a ačkoli mi to samotnému přijde neuvěřitelné - zabírá to. Místy neskutečně trapné, místy naopak - příjemný film. ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele

Stýv Martin, Bože na nebi!!! Viděl sem to díky tomu že se mě nechtělo nic dělat, ani jít se okoupat, a když to brácha pustil, co už? Jako výkvět tuposti americké kultury, křečovitě naaranžované scénky jakože je to vtipné - plásal po kuchyni a lovil žabu či co, a všecko kolem padalo a létalo - takový bordel nemají snad ani cigáni v kuchyni a to je jich tam asi 2x víc!!! Navíc konec byl jasný, žádně překvápko, Boss mrtvý, hrdina slaví uspěch. Ministerstvo kultury varuje: podobné filmy kráti život o 98 min. :-( 8% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Steve Martin a Bonnie Hunt, kteří zde hrají rodiče 12-ti dětí, nemají ve skutečnosti ani jeden z nich děti. (HappySmile)
  • Tým Oprah je ve skutečnosti tým Ashtona Kutchera z jeho pořadu Punk'd (2003). (HappySmile)
  • Na začátku filmu Kate odhalí, že název knihy, kterou právě píše, je "Dvanáct do tuctu". Přestože je film volně založen na stejnojmenné knize o skutečném životě rodiny Gilbrethových, nenapsala ji matka rodiny, ale jeden ze synů Frank B. Gilbreth Jr. spolu se svou sestrou Ernestine Gilbreth Carey. Na této knize je založen i film z roku 1950 - Cheaper by the Dozen. (HappySmile)

Reklama

Reklama