Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě roztomilý klišovitý snímek se sympatickým osazenstvem a scénářem ždímajícím zaběhnutá klišé (maloměsto, outsider, sport, utkání, "vítězství", happy end...) a přidávajícím vcelku typický humor, takže dohromady to tak hezky pasuje, že vám je vlastně úplně u análního otvoru, že je to zbytečně dlouhé a že jste to už ve své podstatě viděli v desítkách jiných filmů. Protože tohle je náš rybník! [shlédnuto v TV] ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se neobjevil žádný film z hokejového prostředí a tak když přišel tenhle směle jsem po něm sáhl a vůbec nelitoval. Mystery Alaska je opravdu dobrá komedie, při které ale víc než smích budete používat svoje palce, protože při typicky americkém nápadu pozvat gigantický hokejový klub do malé zapadlé vesničky na Aljašce budou všichni její obyvatelé dělat vše pro to aby to těm "klukům z města" nandali a vy jim budete to budete všemožnými způsoby přát. Třeba jim budete držet právě ty palce! :o) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Prostý a zároveň skvělý příběh o malém městečku na Aljašce, které žije pouze hokejem na rybníce. Jsou jím tak posedlí, že si pozvou k exibičnímu zápasu NY Rangers. Ačkoliv je jasné, že nemají žádnou šanci, tak jdou do boje s kuráží. Možná i proto, že rybník bude jejich šestým hráčem. [5874. hodnocení, 181. komentář, 66%] ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Unylá a nudná komedie (?!), kde se podstatně více než hokej řeší trapné milostné problémy obyvatelů aljašského městečka a permanentně kecá o sexu. No a pak se všichni usmíří, obejmou a dojdou k názoru, že vůbec nevadí, že NY Rangers neporazili, hlavně, když mají jeden druhého. Tuhle pitomost bohužel nezachránil ani Russell (i když mu beranice na hlavě opravdu sluší), za pozornost však stojí alespoň nádherná severská krajina a Burwellova hudba. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typický případ snímku, v němž se vyskytuje americké maloměsto, mnoho rozmanitých postav, univerzální humor a vše podmanivě natočené, takže vám ani moc nevadí, že už jste to všechno někde viděli ;-) Občasné klišé neuškodí. Škoda, že to jako ve filmu nechodí i ve skutečném životě, hned bych se na nějaké takové podobné místo odstěhoval ;-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Film sa mal pôvodne volať Face Off. (sWONDER)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama