Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dowse sice rozehrává nápaditou hru, ale neví zda má hrát sociální drama o kariéře či komedii o pošetilém rváči. Tyto dvě dějové linky mi zkrátka nějak nefungují. Nevím zda bylo zapotřebí zkušenější ruky či důkladnější rozvahy nad výběrem tématu, nicméně herecké osazenstvo (vyjma přehrávajícího Baruchela) je trefně vybrané(Liev Schreiber, Kim Coates) a Stifler se ukázal schopným i ve vážnějších rolích. Vzhledem k občasným duševně omezeným dialogům a záchodovému humoru to však více, než 65% prostě není. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Totálna hovadina (based on true story - lol!), ktorá sa zámerne snaží tou hovadinou aj byť a nemá vysoké ambície. S.W. Scott si rolu dementného akože dobráka evidentne užil. Ideálny film na zabitie času a no-brain divácky "podmaz", napriek tomu pri pár scénach som doslova plakal od smiechu ako už dlho nie, čiže celkový rezultát je hodný tolerantných 2,5*/5:) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Akčná športová komédia o nie-veľmi-vrcholovom hokeji zo mňa vymlátila plné hodnotenie svojou jednoduchosťou, úprimnosťou a šťavnatosťou. Nikdy by som nebol uveril, že nejakému "športovému" filmu dám 5*. Ale GOON ma dostal... možno preto, že hokej mám odjakživa rád aj v pasívnej forme, možno preto, že pribratý a konečne dospelý Seann William Scott tu po prvýkrát hral civilne, vážne a bol dokonca "milý" (no asi to je aj veľmi dobre "postaveným" a napísaným charakterom), možno to je krásnou Alison Pill, ktorá je rozkošná, neokukaná a naozaj veľmi pekná, možno to je skvelou výpravou, fúzatým Schreiberom a vystrihaným Baruchelom, ktorého mám čím ďalej, tým radšej - a týmto filmom, ktorý aj spoluprodukoval a bol aj scenáristom, si u mňa znova šplhol, možno je to soundtrackom a pozitívnym vyznením... ale výsledok je ten, že sa nebojím dať tomuto "slušnému a milému" bitkárovi jedničku s hviezdičkou. "One of your sons is stupid, the other one is gay! Stupid! Gay!" Skrátka - veľmi milé prekvapenie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,168,528Tržby Celosvetovo $6,981,541Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,311,768 //počet predaných kusov 21,496Tržby za predaj DVD v USA $1,409,519 //počet predaných kusov 45,043║ na prvý pohľad klasická americká prkotinka o budižkničemovi ale nakoniec miestami to príde roztomilé, hokej v tomto prevedení ušiel, aj keď tam išlo skôr o boxerský ring /55%/ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sportovní film těžící ze záměrně nesportovního chování hráčů zvaných bitkaři, jejichž týmová funce zřejmě skutečně existuje. A já naivka si myslela, že vrcholem amerického sportovního ledovce jsou pologramotní univerzitní hráči baseballu a basketballu! Lední hokej jde však ještě mnohem dál, nejen, že se na nějakou tu ztrátu desítek v IQ testu nehledí, dokonce taková základní dovednost, jako je bruslení, není vůbec nutná! A tak se v zemi neomezených možností stane součástí jednoho z velkých týmů dobrohloupá mlátička (podporovaná svým prachsprostým kámošem, který by se neměl volně pohybovat ani po detenčním ústavu), jejíž sledování nám dá přičichnout k hokejovým šatnám, kde by se dal testosteron krájet, a možná ještě dál... třeba na ledovou plochu, kde zpomalený let sražených krevních klků a jedniček vlevo nahoře doprovází operní árie ... Zvláštní, filmy typu "based on a true story" asi často nebývají prezentovány jako komedie, tady by se ovšem na vážnou notu hrát nedalo, takže za to palec nahoru. Abych se tedy vymáčkla, po prvních dvaceti minutách bych nevěřila, že to řeknu (byla jsem tak otrávená, že jsem se zaobírala myšlenkami typu - přibral Seann hmotu kvůli roli, nebo se tak vyžral sám?... ta tupost v očích je opravdu hraná?), ale faktem je, že příležitostně bych byla ochotná dát si repete, už kvůli krasavci Grondinovi, skvěle uvolněnému Schreiberovi, psí oddanosti ve Scottově pohledu ze střídačky i skutečnosti, že už nikdy se nebudu dívat na hokej, jako dřív. A co si cením nejvíc - Doug je prvním z akčních hrdinů (no je to akční hrdina, ne?) co přiznal, že je blbej :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Doug Smith po uvedení filmu pracoval jako policista. (Luky-7)
  • Halifax Highlanders je fiktivní tým, ale je možnost si koupit jejich dres s číslem 70 anebo 69. V Halifaxu nesídlí žádný reálný tým, co by hrál dospělý profesionální hokej. Avšak profesionální hokej se hlavním městě provincie Nového Skotska hraje. Tým Halifax Mooseheads působí v QMJHL, která spadá pod juniorskou CHL a každý rok má minimálně jednoho účastníka (dva jednou za 3 roky + jeden hostitel a mistři OHL a WHL ) turnaje o Memoriál Cup. Podobně to je i s ostatními týmy z filmu jako města Moncton (Wildcats) anebo třeba Saint John (Sea Dogs). (3T)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)

Reklama

Reklama