Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu filmu vyhýbal, přitom je celkem v pohodě. Neznám moc hokejových filmů. Bitky jsou dost přehnané a celé to působí dost nereálně. Je to ale zajímavé nahlédnutí do těchto kanadských hokejových zápasů z nižších lig. Ani jsem nevěřil, jak je tam velká skotská komunita. Seann William Scott hraje dobrého burana Liev Schreiber zase jeho soupeře. Alison Pill tu vypadá docela dobře. Jinak je to spíš pro pobavení a relax. A je tam dost krve. "Uzemnil jsem ho." ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sportovní film těžící ze záměrně nesportovního chování hráčů zvaných bitkaři, jejichž týmová funce zřejmě skutečně existuje. A já naivka si myslela, že vrcholem amerického sportovního ledovce jsou pologramotní univerzitní hráči baseballu a basketballu! Lední hokej jde však ještě mnohem dál, nejen, že se na nějakou tu ztrátu desítek v IQ testu nehledí, dokonce taková základní dovednost, jako je bruslení, není vůbec nutná! A tak se v zemi neomezených možností stane součástí jednoho z velkých týmů dobrohloupá mlátička (podporovaná svým prachsprostým kámošem, který by se neměl volně pohybovat ani po detenčním ústavu), jejíž sledování nám dá přičichnout k hokejovým šatnám, kde by se dal testosteron krájet, a možná ještě dál... třeba na ledovou plochu, kde zpomalený let sražených krevních klků a jedniček vlevo nahoře doprovází operní árie ... Zvláštní, filmy typu "based on a true story" asi často nebývají prezentovány jako komedie, tady by se ovšem na vážnou notu hrát nedalo, takže za to palec nahoru. Abych se tedy vymáčkla, po prvních dvaceti minutách bych nevěřila, že to řeknu (byla jsem tak otrávená, že jsem se zaobírala myšlenkami typu - přibral Seann hmotu kvůli roli, nebo se tak vyžral sám?... ta tupost v očích je opravdu hraná?), ale faktem je, že příležitostně bych byla ochotná dát si repete, už kvůli krasavci Grondinovi, skvěle uvolněnému Schreiberovi, psí oddanosti ve Scottově pohledu ze střídačky i skutečnosti, že už nikdy se nebudu dívat na hokej, jako dřív. A co si cením nejvíc - Doug je prvním z akčních hrdinů (no je to akční hrdina, ne?) co přiznal, že je blbej :-) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No očekávala jsem to podle hodnocení na čsfd mnohem lepší. Neříkám, že je to špatné, ale chvílemi mi to přišlo spíše jako nějaký vtip nebo parodie. Sean William Scott je bez pochyb skvělý herec a výborně se do této role hodí, podal opravdu vynikající výkon. Ostatně jako další herci, nikomu bych nic nevytkla, možná jen režisérovi jelikož vybral do role Dougova otce zrovna Eugena Levyho a to je už moc na způsob Prciček a ani se sem moc nehodí, jinak ale nemám žádnou výtku. Ba naopak velmi mě potěšil Jay Baruchel, byl vtipný, charismatický a kreativní. Dlouho jsem přemýšlela jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy, nakonec jsem došla k závěru, že mi tam přece jenom něco chybělo a bylo to celé takové řekla bych nedodělané a přece jenom existují o hodně lepší filmy o hokeji a celkově o sportu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hokej je môj najobľúbenejší šport, ale toto (ako už s plagátu vidieť) je skôr boxersky ring, len na lade. Seann William Scott alias Stifler a Liev Schreiber tvoria duo absolútne dokonalého castingu a boxerských protiváh. Nakoniec ma Goon vo veľa veciach prekvapil a v samotnom výsledku aj bavil. Nečkal som akú rolu dostane Stifler, ale vynikajúco mu to sadlo, hlavne v tej druhej ne-boxerskej línii, ktorá ma prekvapila a bavila miestami viac, ako samotný hokej (pretože ten tu za veľa nestál). 80% - 4* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Profesionální ligy, v čele s NHL, zakazují mlácení na zemi či se snaží zamezit útokům na hlavu nejen pěstí, ale i v podobě hitů. (3T)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)
  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)

Reklama

Reklama