Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

kingik 

všechny recenze uživatele

Městečko Mystery je zapadákov, ale muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to "mysterijští" rozdali s profesionálním hokejovým týmem NY Rangers. Nápad konfrontace amatérů s profesionály není nijak originální, ale rozhodně zde funguje poměrně dobře. Škoda jen, že do městečka přijela jen druhá garda týmu Rangers. A tak zde nenajdeme žádná známá jména, ale i tak závěrečný duel, který amatéři prohrají, stojí za to. Je to snímek poměrně dobře natočený se sympaťákem Russellem Crowem v titulní roli, ale v první polovině se poměrně vleče. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"My sme tu doma, toto je náš rybník!..." Aj keď táto veta trochu zaváňa trápnosťou, ten kto miluje hokej, nemôže tak ľahko film odpísať. To prostredie a sobotnejšie zápasy v Mystery majú čosi do seba a čo by som dal za to, keby som mal ľad takto blízko a zadarmo. Hrať zápas proti New York Rangers je výzva...Pre bežného diváka bude film zaujímavý hlavne pre účasť R. Crowa, ostatní sa možno zaľúbia do krásneho prostredia a či už hokej máte radi alebo nie film si minimálne tri hviezdy zaslúži. Ja ako fanda hokeja pridávam štvrtú. 70%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraju hokej a smilním, protože to jsou dvě nejzábavnější věci v zimě." Mám rád sportovní duely, v nichž se trpaslík utká s obrem. Z počátku jsem doufal, že se skutečně zápas uskuteční na velkém rybníku, hrbolatém ledě, bez mantinelů, při teplotě -60°C a hrát se bude 4 na 4. V tu chvíli by zápas mohl být alespoň trochu reálný a pro diváka zajímavý. Jenže vše je jinak a Mystery nesmyslně hraje s Rangers vyrovnaný zápas na předpisovém kluzišti. Dalším zklamáním bylo, že mi jména hráčů NY Rangers nic neříkala. Gretzky, Graves, Leetch, Nedvěd, Kovaljov nebo Samuelsson patrně umrzli cestou a nemohli nastoupit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude příjemný ať fandíte Rangers nebo Perníkářům z Pardubic. Film o sportu mužů, kteří ho berou s nadhledem a považují hru za způsob vyjádření a oddechu. Russell Crowe je skvělý. Film nemá zrovna největší ambice a jeho odevzdanost způsobuje pocit obyčejnosti což je škoda. Trochu více výjimečnosti a mohlo jít o velmi zdařilé dílo, které by bylo po letech vyhledávané. Mystery si však najde své fanoušky... ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Novozélanďan jak Brno, Russell Crowe "mydlí" na opačném konci světa s Američany hokej. No to jsem musel vidět. Hmm....několik dní po skončení filmu jsem si toho ale moc nepamatoval, akorát to že na konci hráli proti Rangers a že tam hrál Russell Crowe. Dal bych asi jen 2*, ale hokej mám rád, Russella taky, sportovní filmy taktéž, nakonec dávám tedy průměr. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno