Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Sean Harris je určite v pohode, ale ja som v pohode radšej bez neho.  Okrem toho, že bežne vyzerá ako orol z pekla, ktorý je pripravený vyklovať vám oko, s imidžom v tejto role by som sa mu oblúkom vyhla. Joel Edgerton sa zase mení na spoteného Mikuláša, ktorému pre bradu nevidieť do ksichtu. No parádna dvojica. Vidieť, si to scenárista aj sám režíroval, čo je super. Lebo zo sĺz scenáristov, ktorým režiséri a štúdiá dodrbali film, by bola asi Mississippi. Vrchol filmu bol pre mňa utešený tanček Seana Harrisa. Ten sa asi naučím a budem praktizovať v piatok večer v bare. Hádam na mňa nezavolajú políciu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie z Austrálie, kriminálka v štýle Texasské vražedné polia, svojim spôsobom trochu True detective so síce uťahanou ale naozaj hustou atmosférou. Nečakane sa to tu nehemží afroameričanmi, ale predsa len Austrália, samozrejme kostoly a náznak homosexuality sa objaví, lebo Netflix ale inak pohoda. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky pomalé jak cesta želvy napříč pouští a přesto to hluboko uvnitř boptná jak natlakovanej paniňák. "Typicky" australské a na dřeň autentické. Soustředěně, až hypnotickým způsobem to z podpovrchu táhne diváka ( minimálně jednoho ) na dno ze všech stran a antikatarzní konec tomu jen "pomáhá". S bravurním scénářem i duem v hlavní roli nemůžu pak na základě zdejšího hodnocení a připomínek jinak, než za plný počet. V některých momentech jsem chrochtal blahem. Výjimečný film, který nedoporučíte každému. Sean Harris. Překvapení roku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

OK, třetí záležitost v řadě, kdy jsem se zaměřil na oficiální obsah Netflixu. Kdo to píše? Nějaký senzibil, který si přiloží na čelo plakát k filmu a vycítí, co by měl zmínit? Vypadá to tak. Každopádně je jasné, že se tento zaměstnanec / zaměstnankyně v pracovním procesu ani ve volném čase sledování pohyblivých obrázků nevěnuje. A teď abych napsal něco i k snímku samotnému; atmosféra se protinožcům vyvedla náramně a já jsem byl i přes velmi pozvolné tempo příběhu po celou dobu ve střehu, protože mi bylo jasné, že se už v příštím okamžiku musí něco stát. Tím pádem jsem si na konci připadal jako typická kavka z devadesátek, která jen s velkým úsilím zadržuje slzy ve vytřeštěných očích a marně přemýšlí, jak je možné, že ji ti osmahlí chlapci se třemi kelímky obrali o celou výplatu, když se jí na začátku přece tolik dařilo. Příběh šuměl, šuměl a šuměl, až úplně vyšuměl a ze strany tvůrců šlo o jasnou zákeřnost. / Poučení: To není fér; thriller z Austrálie a nikde žádný klokan. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, zvláštní, jiný.. Mě osobně dostala ta dusná atmosféra, nepředvídatelnost, no a samozřejmě herci - Joel Edgerton a Sean Harris - oba jedním slovem výborní.. Příběh poldy v utajení a vyšetřování zločinu má pomalé tempo, ale mně to vůbec nevadilo, v napětí jsem očekávala, co přinesou další minuty.. Drobné připomínky si nechám od cesty, nejsou podstatné.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama