Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek byl pro mě komorním počinem, který mi silně připomínal podobně vystavěné britské záležitosti a který se na mé hvězdičkové stupnici pohyboval od tří do čtyř kousků. Bylo to hlavně rozkolísanou úrovní humoru, která v určitých momentech silně klesala, aby se v jiných dostala pro změnu docela vysoko. Ve finále jsem se rozhodl pro slabší čtyři pěticípé a nebudu zastírat, že mě k této štědrosti přesvědčilo kvalitní herecké obsazení. Tim Curry byl ve své roli skvělý, ale ani ostatní se neztratili a casting hrál v tomto případě opravdu významnou úlohu. Abych to shrnul; tento snímek nebyl bezchybný a neposadil mě svou dokonalostí na zadek, zato mi dokázal sakra zlepšit náladu po dnešním prvním, ne zrovna šťastném zážitku. No, a nutno dodat, že jsem film viděl jen díky tomu, že ho ohodnotili mí dva osvědčení uživatelé bubun a KM Phoenix. / "Máte ráda Kiplinga?" "Já jím všechno." / "Tři vraždy..." "Šest celkem." "To už je vážné." / Poučení: Jsou v životě chvíle, kdy člověk nemůže věřit ani sobě samému. 4*- ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak brutálně vtipné, jako spíše zajímavé. Pokud se pokusíte hádat vraha, tak se díky třem koncům téměř nelze splést. Film má úžasně rychlé tempo a přiměřenou stopáž. Lidé jsou pouhými figurkami a dialogy jsou vytáhnuty z nějaké sbírky vtipů podprůměrné úrovně. Hrozně strukura filmu a chování postav připomíná divadelní představení. 3* sem každopádně patří. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jestliže detektivní komedie, pak je toto přesně dle mého gusta. Stejně jako VRAŽDA NA VEČEŘI je i tento snímek plný překvapení, humoru, děj se odehrává v ponurém sídle, herecké výkony pobaví. Myslím, že oba jmenované snímky, musely být zárukou zábavy i pro samotné protagonisty během natáčení. Tohle mě přesně kápne do noty a jestli někdo, bude někdy číst tento komentář a znát film podobný, prosím ihned mě informujte, už teď jsem Vám vděčný :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok svojou pointou a vo veľmi hrubých rysoch trochu pripomína snímok And Then There Were None (2015) podľa predlohy Agathy Christie, aj keď tu samozrejme atmosféra a mystérium okolo tajomného vraha nedosiahla ani zďaleka takú úroveň ako v zmienenom filme. No bolo to zábavné, komické a detektívne tak správne zamotané. To, že ide o prepis divadelnej hry človek ani nevníma, každá jedna postavička má čo divákovi ponúknuť a každá je niečím zaujímavá. A tie dialógy medzi nimi nemali chybu. Oceňujem i tie tri varianty konca, pri ktorých naozaj človek nevie, k čomu sa prikloniť. Tu je krásne ukázané, aká tenká hranica je medzi brilantným detektívnym úsudkom a len nepravdivou hypotézou. 75/100 ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Detektivní záhady s příměsí komedie skrývají ohromný potenciál k neskutečně zábavnému zážitku, ale také se jedná o veliký risk, který bohužel tvůrcům Stopy nevyšel. Ačkoliv se jedná o komediální dílo, humor je poměrně rídký a líný a ve spoustě momentech jakoby se humor vytratil úplně a v tom málu se bohužel nenachází příliš povedených vtipů, což je vzhledem k žánrovému zařazení smrtící a bohužel humornou složku nijak nezachraňuje detektivní strana projektu, která působí hrozně náhodně a při prozrazení rozuzlení nedává vzhledem k předchozímu průběhu příliš smysl a vysvětlení případu je velmi chabé a spíše budí dojem, jako by předchozí dění a konec vznikly nezávisle na sobě bez nějakého rozumného propojení. Je mi jasné, že se jedná o rádoby ulítlou komedii, ale při prezentování řešení je znát, že tvůrci chtějí šokovat diváky a povznést zážitek na vyšší úroveň, což se rozhodně nepodařilo. Pokud vás tento žánr zajímá, pusťte si raději mnohonásobně povedenější Vraždu na večeři z roku 1976. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama