Reklama

Reklama

The Woodsman

Trailer

Obsahy(1)

Jak překoná dospělý fakt, že jej přitahují nezletilé dívky? Je možné se zbavit touhy a zařadit se zpět do společnosti, která je odmítavá a nepřátelská? O tom je Dřevař režisérky Nicole Kassellové, jež si ke své režijní prvotině vybrala právě toto závažné společenské téma. Hlavní hrdina, kterého odvážně ztvárnil známý Kevin Bacon, se po 12 letech strávených ve vězení snaží začít nový život. Kasselová zvládá složité téma s mistrnou přesvědčivostí a její pohled do komplikovaného nitra lidské duše donutí k zamyšlení každého diváka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

anderson

všechny recenze uživatele

Na problém pedofílie sa dívam optikou človeka ktorý má malé deti, a ktorý by určite nechcel prežiť ich prznenie nejakým úchylom. Už len písanie o tom mi je odporné. Preto všetkým podobne zmýšľajúcim ľuďom odporúčam radšej 2. epizódy z prvej série CSI:MIAMI v ktorých HORATIO CAINE poriadne "zatočí" s jedným takýmto úchylom. V tejto otázke nemám v sebe štipku tolerancie ani súcitu s podobnými kreatúrami. A to ešte nevravím o výrobcoch detskej pornografie, ktorí ani nie sú pedofilmi a robia takéto zverstvá len pre zisk. (Absolútne chápem postavu detektíva STABLERA z L&O:SVU, ktorý má sny o tom že vraždí pedofilov. Vie o akom svinstve hovorí.) No a som šokovaný, že tento film nakrútila žena. Tá asi matkou nebude. (25.9.2006) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film o pedofilii, který nutí k přemýšlení. Jak to asi musí hrozné, prožívat každý den takové pocity a muka, které prožívá Walter. Chtě nechtě jsem byla na jeho straně...i když v reálném životě bych to asi opravdu prožívala jinak. Chválím oba hlavní představitele i nenápadnou režii a v neposlední řadě slovní hříčku s názvem (Walter pracuje na pile, vyrábí stoly, chodí pozorovat malé holčičky do lesa...). Jen víc takových filmů! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborné drama s fascinujícím Kevinem Baconem. Příběh člověka, který bojuje sám se sebou. Možná se snaží, ale možná si vlastně ani není jist, zda to vůbec chce. Walter by chtěl být normálním, ale sám ví a cítí, že to nedokáže. Ale jak neodolat pokušení a touze, která je tak silná, ale zároveň na druhou stranu k ní cítí odpor. Nedokáže o sobě mluvit, nechce, protože by musel poslouchat to, čím se snaží přestat být a na to, čím nikdy nepřestal být. Pro mě byly nejsilnějšími scénami dialog s psychiatrem o vztahu ke své sestře a závěrečná strhující a mrazivá scéna s malou dívkou v parku. Jaké množství zcela neznámých dětských herců nám projde před zraky a svým mimořádným výkonem nás naprosto ohromí? Až si říkáme, jak je vůbec možné, že dokáží tak náročné role a citlivé scény ve svém věku zahrát tak přirozeně a opravdově. Mnohdy si pomyslím, že jsou kolikrát stejně tak výborní jako dospělí herci. Někdy je dokáží i přehrát. Takových filmů jsem už několik zhlédla a často jsem přemýšlela nad tím, že kdyby toto nějaké dítě prožívalo doopravdy, naprosto by ho to muselo zničit a vzít mu jeho nevinnost. Co v sobě mají takoví herci, děti, že takové situace, které snad nikdy nezažily, ani se s nimi nesetkaly, dokáží přednést tak dospěle, až nás z toho mrazí...? ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, Kevin Bacon v suprové roli pěkného dramatu ze života pár lidí na naší planetě, kteří se bohužel opravdu vyskytují. V tomto filmu je pěkně ukázáno jak se asi tak nějak mohou cítit, a v provedení Kevina Bacona, to bylo vážně dost dobré. Pěkné drama s hlavní roli Bacona, které stojí o zapřemýšlení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zneklidňující film, ve kterém Kevin Bacon coby pedofilní Walter celou dobu působí jako prst chvějící se na spoušti. Pořád vyvolává napětí, kdy už padne rána. Ublíží někomu? Ublíží někdo jemu? I nevinné scény jsou tak nesnesitelné, že podvědomě na tu ránu čekáte. Režisérka se snažila podat příběh z Walterova pohledu tak, aby se s ním ztotožnil i divák. Do značné míry se jí to daří. Ztrápený Walter je vykreslený spíše jako nešťastná oběť pronásledovaná vlastními běsy (i když evidentně v dětství jeho vztah k sestře nebyl tak jednoduchý, jak ho popisuje). _____Walter nemůže za to, s jakou sexuální preferencí se narodil, stejně jako někdo nemůže za to, že se narodil s modrýma očima. Nedá se to změnit. Jak se ale dá žít s tím, že ho všichni ostatní vidí jako monstrum a on sám sebe takhle v některých momentech vidí taky?____ I když se do pozvolného vyprávění děje moc nehodila, tak scéna, ve které nahání muž malého chlapce, zfilmovaná jako sportovní zápas mezi predátorem a obětí, působila hrozivě - s až humornou nadsázkou podaná příšerná situace, která je absolutním společenským tabu.______ Jen si říkám, jestli tenhle film obraz pedofilů ve společnosti ještě nezhorší. Já vím, zní to absurdně, ale většina pedofilů se nikdy sexuálního násilí na dětech nedopustí a naopak, velkou část sexuálních zločinů na dětech spáchají lidé, kteří nemají pedofilní sklony. Jestli mi nevěříte, tak se podívejte na heslo pedofilie na Wikipedii. ____ Právě proto dávám jen tři hvězdy a to přes famózní herecký koncert Kevina Bacona. V příběhu se totiž koncentruje takové množství úchylů, že to až vypadá, jakoby v tom městě, kde se film odehrává, zrovna měli sjezd. Snímek tak posiluje pocit ohrožení, vyvolává představu, že děti si před nikým nemohou být jisté, a že téměř každý jim chce ublížit. Umocňuje tak ještě víc společenskou představu, že každá úchylka se jednou musí projevit, a proto by bylo lepší každého takového nešťastného jedince rovnou preventivně zavřít a už nikdy ho nepustit ven. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Kevin Bacon přispěl k filmu kromě produkce a hlavní role Waltera i písní "Chop Wood" v duetu se svým starším bratrem Michaelem Baconem ze skupiny The Bacon Brothers. (Oxytocin)
  • Roli Mary Kay dostala herečka Eve na doporučení Kevina Bacona bez absolvávání castingu. (hellstruck)

Reklama

Reklama