Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Příjemná romanticko-sportovní oddechovka s perfektním Bettanyho suchým anglickým humorem. Na první pohled se mi hned líbily úvodní titulky, které byly hodně vtipně udělané, aby i ten nejneinformovanější divák věděl, že největší milenkou hlavního hrdiny (samozřejmě hned po sladké Kirsten Dunst) je tenis. Mimochodem právě tenisové sekvence mi přišly na snímku nejzajímavější (neboť romantika je to dobrá, ale Pretty Popelku Julii Roberts asi nesesadí), v rozhodujícím zápase jsem Peteru Coltovi alias Paulovi Bettanymu držela všechny palce, aby vyhrál. A to dokáže málokterý sportovní film, protože kamenem úrazu většiny je, že neví, zda chtějí být spíše romantické nebo spíše sportovní. A s tím Wimbledon problém nemá. Klišé tu je sice 13 do tuctu, ale vše funguje jako dobře promazaný stroj Working Title Films. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Příjemný a svěží zážitek. Je pravda, že podstatnou část úspěchu nesou na svých bedrech ultrasympaťáci v obou hlavních rolích, ale to není na škodu. Matrixovské zpomalovačky a podobné hrátky vypadají hezky, stejně jako celé zápasy. Dokonce jsem se přistihl, že Peterovi napjatě fandím. Co je však nejdůležitější - u humorných a romantických chvil jsem se nervózně neošíval, působí lehce a přirozeně, vyloudí na tváři úsměv. To je přeci primární cíl podobného filmu, ne? Jinak je nutné říct, že Wimbledon pouze víceméně povedeně recykluje své zdařilejší předchůdce... ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Požitek z pohodové romance mně trochu kazil fakt, že pravidla tenisu ( golfu, basetballu - vlastně většiny sportů) znám jen velmi mlhavě, takže některé hádky ..... byl na čáře nebyl na čáře pro mne zůstaly utajeny. Ale co s pravidly..... hlavní je vkusný britský humor a obzvlášť neodolatelné pro mě byly myšlenkové pochody 119. hráče světového žebříčku např. „ Hlavně ať už to brzo skončí!“. Trochu nechápu označení DRAMA v hlavičce filmu na této stránce!!!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

tron 

všechny recenze uživatele

Konečne logicky použitý bullet time, bohužiaľ po sľubnom, svižnom úvode (vrátane výtvarne originálne koncipovaných titulkov, podmaľovaných pôvabne chytľavým ústredným motívom skladateľa Eda Shearmura) stratí snímka švih. Zato získa na anglickej atmosfére. Tenis ma vonkoncom nezaujíma, ale tu boli scény z kurtov nasnímané dynamicky. A celé to okoreňuje herecké obsadenie v čele s netradičným (ale fungujúcim) párom Dunst/Bettany, ktorý má ťažko opísateľný vnútorný náboj. Takže v konečnom dôsledku ani neprekáža, že scenár je dopredu odhadnuteľný, pretože Kirsten so svojim kukučom (scéna v sprche) a Bettany to istia (a ak občas nestíhajú, rýchlo to z obecenstva uhrá bicyklista James McAvoy, upätý, ale férový Sam Neill a zábavný Bernard Hill v dome na strome). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Podle scénáře měla Lizzie (Kirsten Dunst) vystoupit Peterem (Paul Bettany) ze sprchy nahá, což herečka učinila. Nakonec ale přesvědčila režiséra, aby tuto scénu nepoužil. (Jirka_Šč)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama