Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho rutinní romantickou komedii a vlastně jsem ji i dostal,akorát že jsem se u ní docela dost bavil a času u ní stráveného jsem vůbec nelitoval. Navíc když ten čas plynul tak rychle. Ani nevím čím to je, že se mi to tak líbilo,když je to jedno klišé za druhým. Možná je to těmi dobře natočenými tenisovými zápasy a dobrou chemií mezi Kirsten a Paulem. A nebo jsem prostě po dlouhé době potřeboval nasát nějakou tu romantickou atmosféru ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podobný majstrštyk jako je Láska nebeská se rozhodně nekoná... Wimbledon je tuctová romantická komedie s tím nejpředvídatelnějším vývojem... Ozvláštnění měly zřejmě přinést tenisové scény, ale ty jsou tak nereálné a naivní, že film stahují ještě níž. Podivně působí i reference ke světu opravdového tenisu (od hlasatele se dovídáme, že z turnaje právě vypadli Andy Roddick, Roger Federer atd.), která propojuje protagonisty love-story (a mizerné tenisty) s realitou. Možná kdyby se tvůrci drželi důsledně fiktivních jmen hráčů a celý příběh by se odehrával v ryze fiktivním světě, nepůsobilo vše tolik toporně a nespojitě. Zřejmě se zde projevilo velké anglické trauma - Wimbledon totiž již desítky let nedokázal vyhrát žádný Angličan. Loncrainův film bychom pak mohli chápat jako 100 minut trvající terapii zabalenou do mimiker romantické komedie... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné a hlavne originálne romantické komédie sa už tak veľmi nevidia. Preto sa ich tvorcovia aspoň snažia zaobaliť do iného tvaru. Myslel som, že atraktívne tenisové prostredie tomu napomôže, no mýlil som sa. Šablóna scenára neporušená, dopredu odhadnutá. Veľmi príjemné boli však tenisové zábery, Bettany a prízvuk. O Kirsten radšej pomlčím. Jednoducho mi tá actress nie je sympatická. Snáď s výnimkou Spideeho. 60%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se trefíš, vyspím se s tebou." ATP v tom má bordel. Na svých stránkách uvádí, že Wimbledon 2004 vyhrál nějakej Roger Federer. Jenže každej fanda ví, že ten vypadl s Dragomirem nebo snad s Hammondem ještě dřív než je rozsekal Peter Colt. Jenže Colt je v pohodě a nic si z toho nedělá, ale co my ostatní podvedení? Vždyť já jsem v roce 1994 vyhrál Australian Open a co na to ATP? Prej nějakej Pete Sampras. Existoval ten chlap vůbec? No, to je vlastně jedno. Mně totiž dost bavila tenisáková romance mezi Peterem a Lizzie, rozesmívala mě Coltova samomluva na kurtu, i ten nemotornej tenis působil tak nějak roztomile a "kliďas" John McEnroe mě prostě baví celej svůj život. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná romantická komedie. Jak tenhle žánr v žádném případě nevyhledávám, tak se mi to líbilo. Jediné co mě přimělo vůbec uvažovat o zapnutí tohoto filmu byl třetí žánr sportovní. Je jasné, že se nevyhneme žádnému klasickému žánrovém klišé ale to u tohoto kousku rozhodně nevadí. Sice mi trochu neseděla Bettaniho role takového prostého sympaťáka a dobráka ale celkem jsem se s tím smířil. Pátou hvězdičku ubírám za sportovní nepřesnosti a naivitu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • V zápase, ktorý bol päťsetový, Peter Colt (Paul Bettany) prvý set prehral. Keď však komentátor po zápase opakuje výsledok, hovorí, že prvý set vyhral. (redwik)
  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama