Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, který se všem líbí, ale jako by byla ostuda dát romantické komedii (tentokrát ze sportovního prostředí) nejvyšší hodnocení. Tak s tím já nemám nejmenší problém :) V rámci tohohle žánru jsem od "Lasky nebeské" neviděl film, který by mě tak potěšil. Anglický cit pro humor je mi daleko bližší než americký (viz srovnání s "úspěšným" pokračováním "Fotr je lotr") a tady je namíchán téměř dokonale. Mezi mým oblíbencem Paulem Bettanym a Kirsten Dunst to jiskří a já dávám 90% :) ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podobný majstrštyk jako je Láska nebeská se rozhodně nekoná... Wimbledon je tuctová romantická komedie s tím nejpředvídatelnějším vývojem... Ozvláštnění měly zřejmě přinést tenisové scény, ale ty jsou tak nereálné a naivní, že film stahují ještě níž. Podivně působí i reference ke světu opravdového tenisu (od hlasatele se dovídáme, že z turnaje právě vypadli Andy Roddick, Roger Federer atd.), která propojuje protagonisty love-story (a mizerné tenisty) s realitou. Možná kdyby se tvůrci drželi důsledně fiktivních jmen hráčů a celý příběh by se odehrával v ryze fiktivním světě, nepůsobilo vše tolik toporně a nespojitě. Zřejmě se zde projevilo velké anglické trauma - Wimbledon totiž již desítky let nedokázal vyhrát žádný Angličan. Loncrainův film bychom pak mohli chápat jako 100 minut trvající terapii zabalenou do mimiker romantické komedie... ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Eso!!! Na tenhle druh filmů mají prostě britové vrozený talent. Asi je to nějaký nebeský dar, možná je to v jejich nátuře a krvi, ale nikdo jiný na světě nedokáže s tak nakažlivě pohodovou grácií namixovat tucty naprosto nesourodých složek do tolik sympatického filmu. Wimbledon je dokonalý žánrový hybrid, galán, který ve mě rozezněl skrytou strunu spokojenosti a potěšení. S klidným svědomím jej zařazuji po bok tak parádních snímků jako je Láska nebeská, Bridget Jonesová nebo Cashback, a čert vem, že to byl turnaj předvídatelný jako hrom, když mi tvůrci sevírovali ten nejkrystaličtější britský humor (nemá konkurenci!). Speciálně musím ještě přechválit scénář a přímo božské obsazení, kde dostane každý tak akorát prostoru, aniž by stál ve stínu ústřední dvojice. Abych nezapomněl, zřejmě nejpodstatnější složkou filmu je kamerová virtuozita Daria Khondjiho - ten chlapík předvádí vážně úžasné kousky! Dženkuji!_____Vnitřní monology, přezápasové nervozita, napětí v průběhu "mače" i všelijaké další stavy Paula Bettanyho ve víru sportovního dění byly perfektně vystižené. Na to bych rozhodně žaludek neměl. :)_____P.S. Hodně mě rozesmála situace okolo režisérská verze Hlubokého hrdla. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milý film. Příběh/hlavní myšlenka snímku sice není moc originální (comeback zašlé hvězdy), ale zase se odehrává v pro mě osobně neokoukaném a atraktivním prostředí, nabízí uvěřitelné jiskření mezi mojí oblíbenkyní Kirsten a sympaťákem Paulem a zaujme kamerou (a ikdyž ho tam byla jen trocha, tak i humor). Dávám 4*, dobrá oddychovka třeba na večer :-). ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ač zásadně nesleduji žádné sportovní přenosy, tak jsem Peteru Peteru Coltovi držel palce do posledního míčku. Nejdřív jsem trochu litoval, že film obsahuje příliš málo záběrů z jednotlivých zápasů, ale pak jsem pochopil, že si je režisér schovával až pro závěrečný zápas (a dobře udělal). Zpomalovačky a různé jiné obrazové kejkle tenisu nesmírně sluší. Paul Bettany vypadá, jakoby se s tenisovou raketou narodil, a Kirsten Dunst je mu obstojnou partnerkou. Wimbledon jednoznačně patří do kategorie těch lepších sportovních romancí a k naprosté dokonalosti jí schází pouze silnější příběh. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)
  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama