Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Transvestie, hrátky s bisexualitou, fetišismus a voyaerství kombinované s pop-artem 70. let a klasickým rockenrollem, to celé v muzikálovém podání, které se tváří jako parodie béčkových sci-fi hororů. Jakýkoli děj je ale ryze podružný a obecně se dá říct, že hledat v tom nějaké složitější významy je naprostá ztráta času. Ve skutečnosti je to blbé víc, než Flash Gordon z r. 1980, a to je věru co říct. V podstatě jde o to se vyblbnout, trošku zaprovokovat, však se to tehdy promítalo jako velký hit coby půlnoční představení pro odrostlejší teenagery. Z mého pohledu to zachraňuje hudba - ne že by byla bůhvíjak špičková, ale některé melodie jsou opravdu chytlavé, taková rockenrollová hymna Meat Loafa mě dostala natolik, že jsem si ji pustil čtyřikrát za sebou. No a třetí hvězdička je za originalitu a celkovou ujetost, protože něco tak bizarního se v kinech často nevidí. Z hereckého ansámblu vyčnívá Susan Sarandon, která se myslím při natáčení skvěle bavila. Druhou takovou roli už asi v kariéře nedostala. Kdypak má herečka jejího formátu možnost navléknout se do úsporného korzetu jako holka z bordelu a hrát v takové pokleslosti? Celkový dojem: 50 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

No už som si to musela pozrieť, keď to má Vejka tak rada :) O filme som vedela len to, že je to muzikál a Tim Curry tam pobehuje v sexy prádelku. Alebo niečo podobné. A opätky, nezabúdajme na tie jeho opätky. Hudba je výborná, po prvom pozretí/počutí zatiaľ dominuje otvárací song a Time Warp. V istých momentoch som napäto sledovala, čo sa bude diať a niekedy som zabudla zatvoriť ústa. Herci sú zvolení výborne, od rozprávača (jeho Time Warp pohyby úžasné), cez okatú Susan, kripl pomocníka O'Briena až po kráľovňu večera - Tima. Bavila som sa výborne, teším sa ako si to znova pozriem. Damn it, Janet, I liked it! (Lumiere - 17.5.2014 - videné v kine, Lumiere - 31.10.2018 - halloweenske premietanie) ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než muzikál je travesty muzikál. Dílo stejně bizarní jako představa Radima Uzla v tangách, zpívajícího na mejdanu roku z Václaváku s dildem v zadku Smells Like Teen Spirit. Pokud slovo kultovní znamená, že si stisknu kule a otáčím jimi v horizontálním směru zprava doleva v pravidelném rytmu o 360 stupňů, přičemž prožívám stejnou bolest, jako při sledování takto hodnoceného díla, pak ano. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Richard O'Brien, který ztvárnil Riff Raffa, je zároveň tvůrcem celého muzikálu. (Turtle)
  • Vlasy herečky Patricie Quinn (Magenta) nejsou ve skutečnosti zrzavé. Každý den natáčení jí vlasy pečlivě sprejovali barvícím sprejem. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama