Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých koukáte na televizi s otevřenou pusou a nevěříte, co vaše oči vidí. Tim Curry je ve své roli neuvěřitelně přesvědčivý a přirozený. Ty pohyby a grimasy - nemohli vybrat lépe. Pro mě doslova oskarový výkon. Není divu, že si tím udělal velké jméno. Podle mého by se měla i ocenit odvaha tvůrců a hlavních představitelů. V době svého vzniku bych nevěřil, že může kritika přijmout takto úchylný muzikál o transvestitovi z planety Transsexual z Transylvanie. Klobouk dolů, že se povedlo. A jak se pozná, že je The Rocky Horror Picture Show kultovní klasikou? No přece tak, že ji parodovali v Simpsonech. 85% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, takže tady máme další mnou nepochopený kult. Odporná sedmdesátková hudba vytrvale ničící moje uši sice tu obrazovou úchylnost hezky podtrhuje, ale současně stvořila pro mne téměř nekoukatelné dílo. RHPS je úchylné přesně tím hnusně úchylným způsobem, pro který nemám ani pochopení, natožpak slabost. Tim Curry je ve své roli sladkého transvestity z transexuální planety Transylvánie navíc až nepříjemně přesvědčivý... Celkově je tenhle snímek jedním z nejméně opakovávatelnějších filmových zážitků, za což mu ty dvě hvězdy dám. Ale můj vkus je někde jinde. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

V roce 1975 to možná mělo větší grády. Kult RHPS mě ovšem i dnes trochu míjí. Respektive hudba se mi líbí velmi a muzikálové výstupy jsou povedené, různé odkazy, jako třeba na RKO a na béčkové sci-fi a horory vůbec, jsou relativně dobře podány, ale... Je to prostě taková muzikálová šílenost bez děje - TAŠKAŘICE. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Některé písně jsou úžasné (vede u mně Touch-a, touch-a, touch-a touch me, zajímavá je i ta co zpívá Meat Loaf) a už úvodní song Double feature oznamující několik starých sci-fi filmů (vybavuje se mi Zakázaná planeta, Flash Gordon, King Kong, inspirace se určitě hledala i u Doktora Divnolásky - čekal jsem, kdy profesor vstane a začně vyřvávat "Mein Führer, I can walk" - a snad i u Eda Wooda, ten kriminalista/vypravěč byl přesně jako Criswell A HLAVNĚ SUSAN SARANDON VYPADÁ V KORZETU I VE SPODNÍM PRÁDLE SAKRA DOBŘE a já bych už to souvětí mohl konečně ukončit, že... no tak jiná vystoupení mě zas tak moc nebrala. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda muzikály a nemám ráda vypravěče, co rozbíjí události. I přes nesnášenlivost těchto dvou elementů jsem se zvládla dívat, až do konce, což připisuji jako kladný kredit na účet snímku. Tim Curry byl jednoznačně tahounem celé téhle bizarní dekadentní extravagantní fetišistické estrády. Zbytek byl jen dobře namalovaný a punčochami stažený komparz, který tajtrlíkoval podle toho jak transvestita pískal. Vizuálně slušné, velmi nevšední, originální a ve své době dost možná i inovativní, ale podruhé bych si tuhle šílenost už nepustila. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • V jednom kině v Mnichově se film promítá každý týden od roku 1975. (Galadriel)
  • Timu Currymu se po natáčení filmu lidé přehrabávali v popelnicích a dvojice satanistů mu vyhrožovala smrtí. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama