Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

classic 

všechny recenze uživatele

Vskutku ani neviem, ako rýchlo mi ubehli tieto filmové minúty, ktorých bolo 100, počas ktorých som sa pozeral, až by som povedal na absurdný, bizarný, atypický, kontroverzný + s podtextom homosexuality, bisexuality, fetišistického transvestizmusu, pôsobiaci muzikál s chytlavými pesničkami, v ktorom dominuje TIM CURRY, a to vo svojej jednoznačne životnej role - Dr. Franka-N-Furtera, kde si u neho nemôžete byť nikdy istý, čo si zase prichystal pre hostí, bohužiaľ, to nevie taktiež Janet Weiss, s tvárou Susan Sarandon, ktorá bude väčšinou sporo odetá. So svojim snúbencom Bradom Majorsom zavítajú nechtiac do jeho opulentného sídla, v ktorom sa zišli absolútne zvláštni ľudia, ktorí nezaspali na vavrínoch, a prichystali si pre nich viacero prekvapení... _ Pozrel som si síce vec, ktorú ešte stále premietajú v rôznych kinách sveta, napríklad v USA, čiže po správnosti je považovaná za oficiálny KULT, splnil som si teda svoju filmovú povinnosť, zhliadol som tak svoj doterajší filmový rest, ale nemôžem následne s čistým svedomím povedať, že by mi to niečo dalo E-X-T-R-A navyše, ako iba tento šialený MIX, ktorý ma často znechucoval, len zase nemám právo tvrdiť, že by som v kuse sledoval hodinky, tie som si všimol až, keď už začali pekne klopať na dvere, a tak sa dá tým pádom povedať, že je na tomto čosi fascinujúce a isto zaujímavé...?! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Transvestie, hrátky s bisexualitou, fetišismus a voyaerství kombinované s pop-artem 70. let a klasickým rockenrollem, to celé v muzikálovém podání, které se tváří jako parodie béčkových sci-fi hororů. Jakýkoli děj je ale ryze podružný a obecně se dá říct, že hledat v tom nějaké složitější významy je naprostá ztráta času. Ve skutečnosti je to blbé víc, než Flash Gordon z r. 1980, a to je věru co říct. V podstatě jde o to se vyblbnout, trošku zaprovokovat, však se to tehdy promítalo jako velký hit coby půlnoční představení pro odrostlejší teenagery. Z mého pohledu to zachraňuje hudba - ne že by byla bůhvíjak špičková, ale některé melodie jsou opravdu chytlavé, taková rockenrollová hymna Meat Loafa mě dostala natolik, že jsem si ji pustil čtyřikrát za sebou. No a třetí hvězdička je za originalitu a celkovou ujetost, protože něco tak bizarního se v kinech často nevidí. Z hereckého ansámblu vyčnívá Susan Sarandon, která se myslím při natáčení skvěle bavila. Druhou takovou roli už asi v kariéře nedostala. Kdypak má herečka jejího formátu možnost navléknout se do úsporného korzetu jako holka z bordelu a hrát v takové pokleslosti? Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JENOM PÁR HODIN PO OFICIÁLNÍM ZASNOUBENÍ BRAD A JANET SVORNĚ OCHUTNALI ZAKÁZANÉ OVOCE. COŽ BYLO SAMO DŮKAZEM, ŽE JEJICH HOSTITEL BYL NEVALNÉ MORÁLKY....“ /// Já to prostě (někdy) musel vidět! Zajímalo mě, proč to byl (furt je?) takovej šlágr! Jsem celkem překvapenej, že ta proplánovaná hravost (chcete li přehrávání) celkem baví (a taky, jak to Susan Sarandon sekne!). A pak ta hudba… no… prostě muzikál, takže tady máme i nějakej rokec. A chápu, že ta ujetost, všechny ty různý vodkazy na béčkový horory a scifíčka…, to muselo bejt v tý době originální. V tý době… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Muzikál ,,Rocky Horror Show“, kterej měl premiéru v roce 1973 jsem neviděl. 2.) Chcu se naučit tančit Time Warp. 3.) Páč natočit sci-fi a horor uměl jedině s Ed Wood! 4.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, když si ho oblíbíte. A navíc film, který se víceméně líbí, či nelíbí. Pro mě skvělá parodie začínající působivými titulky a připomínající zlatou éru horrorů a sci-fi , která již minula. Energií sršící Tim Curry, který nejen výborně hraje, ale i úžasně zpívá, stále vyděšená a nakonec kouzlu hradu podléhající Susan Sarandonová a jakoby srdnatý ochranitel Barry Bostwick. Trio, které doplňují další bizarní postavy a postavičky. Rocková anglická hudba 70.let, ovšem tu méně, tu více se přibližující klasickému rock ´n ´rollu ( zejména v podání Meat Lofa - zde skvělé, jeho pozdější utahané pseudoromantické / rozuměj sentimentální/ balady ale fakt nemusím....) je mému uchu milá. Spousty odkazů nejen na filmy, ale i výtvarné umění - do očí příjemně bijící parafráze na obraz Granta Wooda Americká gotika(1930) je asi nejtypičtější. Záměrně použitá klišé - temný les, bouře, pavučiny, kostra v rakvi, tajemný hrad jsou kulisou pro taneční výstupy i černohumorné vtipy. Slavnostní večeře, kdy se nevědomým podává chutně propečený čerstvě ubitý Eddie, či postupná návštěva Janet a Brada v jejich ložnicích Frankem v převleku, to jsou jen malé ukázky zvráceného humoru....Úspěšný muzikál, avšak neúspěšný film. Však všeho jen dočasu. Nakonec si své fanoušky našel, zejména při nočních promítáních. Mnozí přicházeli v kostýmech a výkřiky reagovali na děj filmu, případně i činy (např. rozhazování rýže). Já jsem film v kině také viděl ( po několika zhlédnutích na zahraničních Tv stanicích), bohužel ale jen v klubovém a nikoli o půlnoci. I tak jsem se královsky bavil! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých koukáte na televizi s otevřenou pusou a nevěříte, co vaše oči vidí. Tim Curry je ve své roli neuvěřitelně přesvědčivý a přirozený. Ty pohyby a grimasy - nemohli vybrat lépe. Pro mě doslova oskarový výkon. Není divu, že si tím udělal velké jméno. Podle mého by se měla i ocenit odvaha tvůrců a hlavních představitelů. V době svého vzniku bych nevěřil, že může kritika přijmout takto úchylný muzikál o transvestitovi z planety Transsexual z Transylvanie. Klobouk dolů, že se povedlo. A jak se pozná, že je The Rocky Horror Picture Show kultovní klasikou? No přece tak, že ji parodovali v Simpsonech. 85% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Dnes je film pravidelně (alespoň jednou do měsíce) promítán v 54 různých městech USA. (Galadriel)
  • Na dnešní projekce existují seznamy toho, co si lidé mají přinést s sebou a jak se mají během jednotlivých scén chovat. Na seznamu je mimo jiné rýže, svíčky, noviny, vodní pistole, gumové rukavice, řehtačky, konfety, toaletní papír, toast, party klobouček nebo třeba zvonek. (Galadriel)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama