Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni podivní uctívači tohoto díla prominou (napadá mě Obitus a Lidožravý Havran), ale tohle je taková blbost, že sledovat růst plísní na Paroubkových zevních pohlavních orgánech je zábavnější, než "HaliGaliRockyHorrorLabutěaDraciPictureShow". Navíc, až budu chtít vidět chlapa v korzetu a v podvazcích, kouknu se radši do zrcadla. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Některé písně jsou úžasné (vede u mně Touch-a, touch-a, touch-a touch me, zajímavá je i ta co zpívá Meat Loaf) a už úvodní song Double feature oznamující několik starých sci-fi filmů (vybavuje se mi Zakázaná planeta, Flash Gordon, King Kong, inspirace se určitě hledala i u Doktora Divnolásky - čekal jsem, kdy profesor vstane a začně vyřvávat "Mein Führer, I can walk" - a snad i u Eda Wooda, ten kriminalista/vypravěč byl přesně jako Criswell A HLAVNĚ SUSAN SARANDON VYPADÁ V KORZETU I VE SPODNÍM PRÁDLE SAKRA DOBŘE a já bych už to souvětí mohl konečně ukončit, že... no tak jiná vystoupení mě zas tak moc nebrala. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Naprosto uvolněná, svobodná a osvobozující atmosféra, která nakažlivě krásně zasáhne i diváka. Příběh nemá jednoznačný děj, ani logiku, ale v tomhle případě by to bylo snad i na škodu. Nesmysl střídá nesmysl, taneční i sexuální orgie se proplétají, hudba je hypnoticky rokenrolová a texty jsou skvělé. Dokonce i brutální vražda je podaná tak hravě, že nepohorší. A nikdy bych nevěřila, že Tim Curry někdy mohl vypadat sexy, natož ještě v makeupu, podvazcích a korzetu. /5. 7. 2010/ ____P. S. Po x-tém shlédnutí, kdy mě ten film vždycky rozveselí, musím pokorně doznat, že Frank n. Furter má v sobě víc ženskosti, než jsem kdy viděla dohromady. A přesto, potkat ho, stačilo by mu jen na mě kývnout...... Vlastně je to moralita: za to, že se oddáš absolutní rozkoši musíš vždycky zaplatit! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tim Curry předvedl, co znamená totální vystižení slova "pošuk." Jeho vizáž a taneční čísla (hlavně to úplně první) patří k nejujetějším filmovým zážitkům mojí osoby. Film mě bavil navzdory tomu (nebo možná díky), že to byla taková magořina a musím přiznat, že sci-fi vstup ke konci mě rozsekal. ("To je laser!"). A to ani nemám ráda Susan Sarandon. No prostě tohle nemá obdoby, filmová raritka... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S dekadencí a hororovou parodií si pohrávající travesti párty ze zámečku Eltona Johna, poslepována z muzikálových čísel ve stylu raného Freddie Mercuryho, Kissáků, rokenrolu a pořadu Možná přijde i kouzelník. Osobně mi chyběl už jen duet Korna s Vondráčkovou, nahý Pepa Melen za bicími a dosud štíhlý Johnny Travolta v rozhalence, hladící Meat Loafa po jeho objemné motorkářské hýždince.. Vše podstatné shrnula kleopatra a já nepřistoupím, ač tím budu trošku chcát proti uragánu Ella, na místní módní zvyk neupřímného vystavování vlastního vkusu k obdivu prostřednictvím nadhodnocení filmových (někdy rádoby) kultů. Rocky Horror Picture Show házím ze čtvrtého patra směr skleník, stejně jako Marsellus Wallace Tony Rocky Horrora a není za tím masáž nohou, ale ta k smrti nudná bizarnost. A co může být horšího, než kontroverzní bizarnost, co nedokáže bavit, či alespoň zaujmout.. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Bizarní dílo plné absurdních momentů vzniklo jako filmová adaptace původně muzikálové hry britsko-novozélandského herce a performera Richarda O'Briena. Milovník sci-fi a béčkových hororů koncipoval „Rocky Horror Show“ jako parodickou oslavu svých oblíbených žánrů, kterou okořenil rockovou hudbou. Produkce v režii Australana Jima Sharmana si odbyla premiéru v roce 1973 ve známém londýnském progresivním divadle Royal Court, kde o dvě dekády dříve začala umělecká revoluce tzv. rozhněvaných mladých mužů. O dva roky později už byla Rockyho hororová show inscenována i na Broadwayi a na svět se dostala také filmová verze, rovněž v Sharmanově režii. O'Brien, který se objevil v jedné z filmových rolí, se s ním podílel na scénáři. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Během písně "Time Warp" lze v levé částí záběru vidět člena štábu oblečeného do bílého trika. (Alfréda)
  • Na dnešní projekce existují seznamy toho, co si lidé mají přinést s sebou a jak se mají během jednotlivých scén chovat. Na seznamu je mimo jiné rýže, svíčky, noviny, vodní pistole, gumové rukavice, řehtačky, konfety, toaletní papír, toast, party klobouček nebo třeba zvonek. (Galadriel)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama