Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni podivní uctívači tohoto díla prominou (napadá mě Obitus a Lidožravý Havran), ale tohle je taková blbost, že sledovat růst plísní na Paroubkových zevních pohlavních orgánech je zábavnější, než "HaliGaliRockyHorrorLabutěaDraciPictureShow". Navíc, až budu chtít vidět chlapa v korzetu a v podvazcích, kouknu se radši do zrcadla. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda muzikály a nemám ráda vypravěče, co rozbíjí události. I přes nesnášenlivost těchto dvou elementů jsem se zvládla dívat, až do konce, což připisuji jako kladný kredit na účet snímku. Tim Curry byl jednoznačně tahounem celé téhle bizarní dekadentní extravagantní fetišistické estrády. Zbytek byl jen dobře namalovaný a punčochami stažený komparz, který tajtrlíkoval podle toho jak transvestita pískal. Vizuálně slušné, velmi nevšední, originální a ve své době dost možná i inovativní, ale podruhé bych si tuhle šílenost už nepustila. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S dekadencí a hororovou parodií si pohrávající travesti párty ze zámečku Eltona Johna, poslepována z muzikálových čísel ve stylu raného Freddie Mercuryho, Kissáků, rokenrolu a pořadu Možná přijde i kouzelník. Osobně mi chyběl už jen duet Korna s Vondráčkovou, nahý Pepa Melen za bicími a dosud štíhlý Johnny Travolta v rozhalence, hladící Meat Loafa po jeho objemné motorkářské hýždince.. Vše podstatné shrnula kleopatra a já nepřistoupím, ač tím budu trošku chcát proti uragánu Ella, na místní módní zvyk neupřímného vystavování vlastního vkusu k obdivu prostřednictvím nadhodnocení filmových (někdy rádoby) kultů. Rocky Horror Picture Show házím ze čtvrtého patra směr skleník, stejně jako Marsellus Wallace Tony Rocky Horrora a není za tím masáž nohou, ale ta k smrti nudná bizarnost. A co může být horšího, než kontroverzní bizarnost, co nedokáže bavit, či alespoň zaujmout.. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic šíleného mi není cizí, jak by mohl dosvědčit můj soused, který nevěřícně zíral, když jsem ráno při odklízení sněhu tancovala s lopatou a prozpěvovala si "let it snow, let it snow, let it snow!" Příště si po vzoru uživatelky Viktooorky k tomu ještě vezmu korzet a podvazky a píseň vyměním za Touch-A, Touch-A, Touch Me a to by bylo, aby nebylo. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Představitel svalnatého Rockyho (Peter Hinwood) se po natočení snímku Rocky Horror Picture Show přestal věnovat herectví a veřejně prohlásil, že svého angažmá lituje a za roli Rockyho se stydí. V současné době je majitelem antikvariátu. (Alfréda)
  • Ve filmu je k vidění mnoho narážek a rekvizit upozorňujících na několik filmových společností. Dívka jménem Columbia a její krátké vlasy odkazuje na společnost Columbia, kočka v hale na studio MGM, mystická postava držící štít na Warner Bros. a osvětlená koule na společnost Universal Pictures. (Terva)
  • V závěru filmu na konci písně "Wild and an Untamed Thing" stoupne Susan Sarandon (Janet Weiss) omylem Barry Bostwickovi (Brad Majors) ostrým podpatkem na nohu. V záběru je potom vidět Bostwickova tvář zkřivená bolestí. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama