Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední a kuriózní muzikálový snímek, ve kterém nejvíce z herců vyčnívá transvestita Tim Curry. Celý děj filmu mi přišel bláznivý a jako utržený ze řetězu, což není vždy na škodu. Co musím opravdu pochválit, byly písně, které společně s pestrými kulisami a kostými utvářely skvělou audiovizuální atmosféru. Mladá Susan Sarandon také potěšila. Zkrátka originální film, který se nemusí líbit každému, ale mě zaujal nadprůměrně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevýslovně ujeté, úchylné, nevídané. A já se při tom tak bavil! Rocky Horror Picture Show je muzikálový snímek, kolem nějž se právem utvořil kult. Tim Curry je prostě rozený sladký transvestita z transsexuální Transylvánie a asi si ho tak už všichni budeme pamatovat - zkrátka životní role. Podivně temné finále je něco, na co člověk kouká s otevřenou pusou. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála opravdu kultovních filmů (aspoň v době, kdy výraz „kultovní“ ještě měl nějaký význam) je opravdu bizarní parodickou muzikálovou podívanou. Neokoukaná travesti show, báječně přehrávající herci v čele s neodolatelným Timem Currym (možná jen Barry Bostwick mi přišel jako slabší volba) a jednoduché písně se sexuálně laděnými texty, to je prostě nadčasová kombinace. Pět hvězdiček nedávám, protože do klubu zcela okouzlených diváků se asi nikdy nezařadím (90%). ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých koukáte na televizi s otevřenou pusou a nevěříte, co vaše oči vidí. Tim Curry je ve své roli neuvěřitelně přesvědčivý a přirozený. Ty pohyby a grimasy - nemohli vybrat lépe. Pro mě doslova oskarový výkon. Není divu, že si tím udělal velké jméno. Podle mého by se měla i ocenit odvaha tvůrců a hlavních představitelů. V době svého vzniku bych nevěřil, že může kritika přijmout takto úchylný muzikál o transvestitovi z planety Transsexual z Transylvanie. Klobouk dolů, že se povedlo. A jak se pozná, že je The Rocky Horror Picture Show kultovní klasikou? No přece tak, že ji parodovali v Simpsonech. 85% ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Frank (Tim Curry) má na pravém stehně vytetované číslo 4711, což je kolínská voda vyráběná přes dvě stě let. V sedmdesátých letech dvacátého století ji často používali gayové a transvestité snažící se napodobit vizáž hvězd zlaté éry Hollywoodu. (Turtle)
  • V jednom kině v Mnichově se film promítá každý týden od roku 1975. (Galadriel)
  • Plakát k filmu s rudými rty odkazuje na film Čelisti (1975) od Stevena Spielberga. I proto je tam podtitulek "a different set of jaws" (přibližně: "jiná sada čelistí"). (KM Phoenix)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama