Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Naprosto uvolněná, svobodná a osvobozující atmosféra, která nakažlivě krásně zasáhne i diváka. Příběh nemá jednoznačný děj, ani logiku, ale v tomhle případě by to bylo snad i na škodu. Nesmysl střídá nesmysl, taneční i sexuální orgie se proplétají, hudba je hypnoticky rokenrolová a texty jsou skvělé. Dokonce i brutální vražda je podaná tak hravě, že nepohorší. A nikdy bych nevěřila, že Tim Curry někdy mohl vypadat sexy, natož ještě v makeupu, podvazcích a korzetu. /5. 7. 2010/ ____P. S. Po x-tém shlédnutí, kdy mě ten film vždycky rozveselí, musím pokorně doznat, že Frank n. Furter má v sobě víc ženskosti, než jsem kdy viděla dohromady. A přesto, potkat ho, stačilo by mu jen na mě kývnout...... Vlastně je to moralita: za to, že se oddáš absolutní rozkoši musíš vždycky zaplatit! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední a kuriózní muzikálový snímek, ve kterém nejvíce z herců vyčnívá transvestita Tim Curry. Celý děj filmu mi přišel bláznivý a jako utržený ze řetězu, což není vždy na škodu. Co musím opravdu pochválit, byly písně, které společně s pestrými kulisami a kostými utvářely skvělou audiovizuální atmosféru. Mladá Susan Sarandon také potěšila. Zkrátka originální film, který se nemusí líbit každému, ale mě zaujal nadprůměrně. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Let's do the time warp again!" Neskutečnej nářez! O tomhle kultu jsem toho před zhlédnutím hodně slyšel,ale trvalo dlouho,než se mi poštěstilo ho vidět.A řeknu vám,dokážu pochopit jak nadšení tak znechucení nad filmem,ale jak mu někdo může dát tři hvězdičky,to ne.Tohle prostě buď milujete nebo nenávidíte,nic mezi tím.Já se jednoznačně přidávám do první skupiny,téhle muzikálové parodii na všechno možné je strašně snadné podlehnout.Chytlavé písničky,nerdovský Brad,cudná Janet,Riff Raff,Rocky a hlavně nenapodobitelný Tim Curry coby Frank! Něco mi říká,že čím víckrát to uvidím,tím to bude lepší.Hravé,originální a okouzlující dílo,které mělo o půlnoci ještě větší kouzlo.A ještě něco,Meat Loaf je BŮH!!! 95 % ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Marlon Brando po zhlédnutí filmu řekl, že "s tím Currym" už nechce stát na jevišti. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)
  • Původně bylo zamýšleno natočit film černobíle a barevné ponechat pouze rty Frank N. Furtera. (Alfréda)
  • Timu Currymu se po natáčení filmu lidé přehrabávali v popelnicích a dvojice satanistů mu vyhrožovala smrtí. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama