Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trochu se bojím, jestli jsem viděl stejný film jako ostatní hodnotící.... S knihou bych to snad ani nesrovnával, protože zde z pro mě nepochopitelných důvodů scénárista spoustu věcí pojal jinak, několik jich přidal a spoustu proházel (nechápu, proč je potřeba do jednoho příběhu nacpat kněze alkoholika, černošského homosexuálního učitele, otcve incestně se stýkajícího s dcerou a romantický románek mezi mrzákem a nástiletou kráskou). Zajímavější je srovnání se stejně TELEVIZNÍM, ovšem geniálním, zpracováním Tobe Hoopera, které považuji za jeden z nejlepších upírských filmů, co kdy byly natočeny (a opět nechápu, že tohle má jen o jedno, JEDNO, procento méně). Na rozdíl od Hooperova majstrštyku je tohle neuvěřitelně sterilní sériově vyráběný prefabrikát někde z dolních regálů místního supermarketu - a tohle píšu strašně nerad, ale je to tak: pro novogotické upírské romantiky a romantičky (ta nechutně romantická scéna v závěru je fakt šílená!). Nudný, bez špetky napětí a atmosféry. Až mě sralo, jak skoro jakoukoliv napínavou scénu z původního příběhu tenhle film obešel, vypustil nebo jí sebral všechno to kouzelné. Dívat se na to jako na dvoudílný film v televizi, na druhou část bych se zřejmě ani nepodíval. Bavilo mě tak zhruba 20-25 posledních minut, což je z takřka 180 minutového filmu dost žalostný stav. Již tak slabé provedení mohutnými údery lopaty k zemi sráží ještě nechutný český dabing. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o jednu z nejlepších knih od Stephena Kinga je mi trochu líto že se nedostal scénář do trochu jiných vod než jen TV film, přesto film není až tak úplně slabý, je to poměrně povedená upířina, ale stejně jako u Misery si nemůžu pomoct a po srovnání s knihou je to prostě slabší vývar.... myslím že tahle kniha by si zasloužila hooodně kvalitní zpracování a taky by jí slušelo kino...ovšem kdybych na tento film narazil v programu TV Nova určitě by patřil do silnějších vod tamního programu---- ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo jak na Stephena Kinga (většina filmových adaptací jeho děl totiž nedopadá úplně nejlíp), dobré to bylo i na upírský film (gotičtí upíři jsou prostě víc cool než ti zdeptaní emaři :-) a výtečné to bylo na televizní film. Přiznávám, že ta tříhodinová stopáž na mě byla trochu těžká soda a tak jsem to dal na dvě pokračování. Herci jsou vybraní dobře, hlavně James Cromwell se pro tyhle role snad narodil (naposledy jsem ho viděl v American Horror Story a i toho jeho doktora Mengeleho jsem mu věřil, ono s takovým ksichtem... :-). Hurá na předchozí verzi a hip hip hurá na knížku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomerne obstojné TV spracovanie Kingovej predlohy. To najlepšie na filme je atmosféra, ktorá sa drží na solídnej úrovni takmer celý čas (hlavne pokiaľ trvá záhada), ku koncu však nevydrží a začne slabnúť. Problémom je možno stopáž, príbeh, aj keď bol celkom zaujímavý, nevydržal udržať moju pozornosť celý ten dlhý čas. Dalo sa to riešiť dvomi spôsobmi. Buď ju skrátiť (je tam niekoľko hluchých miest), alebo ešte lepšie dotvoriť celkovú atmosféru a príbeh viac "zostrašidelniť". Čo sa týka hercov, nemám námietky. Sutherland s Hauerom zahrali skvele, hlavne bradatý Sutherland bol "očarujúci" :). Film je ako stvorený na relax, keď má človek chuť na niečo hororové ale nie zas na moc strašidelné. 65/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Slabá televízna adaptácia druhého románu Stephena Kinga. Aj keď sa film snaží čo najvernejšie pridržiavať knižnej predlohy, i tak sa mu vôbec nedarí navodiť požadovanú atmosféru. Herecké obsadenie je totálne nedobré. Krok obsadiť hlavné úlohy relatívne známymi menami tomuto vamp-horroru skôr uškodil. Trojica vyslúžilcou Lowe, Sutherland a Hauer to absolutne nezvládala. Pôsobia neohrabane a nepresvedčivo. Jeden ako druhý. Táto verzia "Prekliatia Salemu" za moc nestojí. ** ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Donald Sutherland (zde hrající Richarda Strykera) je v reálu otcem Kiefera Sutherlanda, jenž hrál v jiné Kingově adaptaci - Stůj při mně a později hrál hlavní roli v seriálu 24 hodin, kde James Cromwell (zde ztvárnil otce Callahana) hraje jeho otce. (Othello)
  • Ve filmu bylo využito přibližně 300 statistů. (Othello)
  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)

Reklama

Reklama