Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se tvůrci tohoto filmu rozhodli znásilnit nějakou knihu a bohužel přišel na řadu Kingův Salems Lot. A mě nenapadl jiný lepší nápad, než si hned po přečtení knihy tenhle film pustit. To, že se nemohou filmaři držet přesně knihy a že příběh v knize a ve filmu funguje trochu jinak je jasné, ale co se mi nelíbí je to, že pokud už se drží alespoň částečně, tak ať to udělají na takové úrovni, že z hrdinů neudělají úplné pitomce. Takhle to totiž vypadá, že jsou všichni bez mozku. Vztah Susan a Bena byl úplně zazděn, městečko které v knize fungovalo perfektně tady nebylo v podstatě vůbec a to nemluvím o tom, že z upírů udělali v závěru filmu zombie. To město mělo být mrtvé a tam bylo na ulicích v noci živěji jak na Václaváku za dne. Navíc v knize bylo každé rozhodnutí hlavních hrdinů logickým vyústěním několika dedukcí a hromadné domluvy. Tady bylo všechno hozeno jen a pouze na Bena. Dost často to tedy ani nedávalo logiku. Někdo může říct, že se jedná pouze o televizní film, ale i ten se dá udělat dobře. Tohle byla jen parodie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečítal som knihu, nevidel som predchádzajúci film. Nový film o mestečku Jerusalem v ktorom sa obyvatelia postupne menia na upírov ja veľmi dobrý. Na to že to je TV film má svoju atmosféru, natočil ho celkom zručný režisér, svojim hlasom k soundtracku prispela aj Lisa Gerard, plus plejáda skvelích hercov: Donald Sutherland a Rutger Hauer v úlohách upírov ma neskutočne potešili. Je to jednoznačne natočené podľa jednej z najlepších kníh Stephena Kinga. Klasické pojatie upírov ja veľmi skvelé ako musia byť pozvaný ďalej, príbehy ľudí v mestečku atd. Strasne sa mi pácil záber, ako štvorica hrdinov ktorý sa akoby mimochodom stretla pred tajomným domom rozhodne kráča k nemu za stáleho debatovania aby pozabíjali tvorov kt. sa v ňom schovávajú pred denným svetlom, ale aj pád živého človeka rovno na rozbehnutú cilkulárku ;-). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali by ľudia veriť spisovateľom?“ – „Správny spisovateľ píše pravdu.“ Nedám „len“ 60% (tých dávam predsa len o čosi nudnejšiemu prvému televíznemu spracovaniu z roku 1979), pretože toto je jeden prípadov, kedy je film lepší, ako knižná predloha. Upírska novela Stephena Kinga mi vždy pripadala podpriemerná a alebo zbytočne skratkovitá alebo prehnane dlhá, so slabými až nesympatickými postavami a otravným klišé dejom, ktorý bol zaujímavý len fascinujúcou otázkou „Môže v modernej dobe mestečko vymrieť bez toho, aby si to niekto všimol?“. Z ktorej ale King nedokázal vyťažiť až na pár náznakov takmer nič pôsobivé. Takže keď som pozeral túto TV mini-sériu, pomyslel som si, že také dobré spracovanie si King ani nezaslúžil. Postavy sú oveľa zaujímavejšie, ich konanie je menej klišé, dialógy, ktoré vedú, sa dajú počúvať, masky upírov a ich groteskné pohyby sú takmer krásne, výprava zaspatého mestečka fajn a dokonca i herci, ktorí v iných filmoch podávajú jeden mdlý výkon za druhým (Rob Lowe, James Cromwell, Rutger Hauer, Donald Sutherland), sa vzchopili a ukázali sa v poriadnom svetle (či skôr riadnej tme?). Najpozitívnejšie ma prekvapil zasnený hrdinov sprievodný monológ, ktorý štandardnému upírskemu krváku dodáva zaujímavý, smutný nádych. Keby som v kolónke produkcia našiel Darabonta, nečudoval by som sa. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Salem's Lot patří k těm lepším zpracováním podle předlohy, i když je změn ve srovnání s knihou nesčetné množství. Zajímalo by mě i to starší vydání filmu z roku 1979, ale to si asi nechám na později. Film trpí hlavně stejným problémem jako kniha, přílišné množství postav v tom dělá jen zmatek. I když ve filmu se v tom dá mnohem lépe zorientovat. Hodnocení 65%. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Skvělá předloha pro film bohužel nic neznamená. A to mám Kingovo Prokletí Salemu moc a moc rád. Totiž kdybych dostal do ruky lopatu, tak bych těm upírům ulehčil práci. Prostě bych tam ty herce mlátil jednoho po druhém. Herecké "výkony" totiž byly naprosto otřesný a tím trpěl i celý zbytek. Atmosféra by fungovala a efekty byly na televizní film taky v poho. Těm hercům to ale nezapomenu. Tohle Prokletí Salemu bylo jako jít do oblíbený restaurace na krvavej biftek a dostat kus tak propečenej, že už je to skoro škvarek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)
  • Jeden ze psů ve filmu se jmenuje Cujo, což je i jméno psa jedné z knih S. Kinga. Kniha nese stejný název jako pes, Cujo. (Pumiiix)

Reklama

Reklama