Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Literární předloha patří mezi mé nejoblíbenější Kingovy knihy. Starší zpracování jsem zatím neviděla. Já jsem docela spokojená. Jistě, nejedná se o žádné mistrovské dílo, má své nedostatky, ale v rámci filmových adaptací Kingových děl se rozhodně jedná o slušný nadprůměr. Prokletí Salemu má atmosféru, výbornou hudbu a nepostrádá ani napětí. Ideální televizní horor do pozdních nočních sobotních hodin. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se tvůrci tohoto filmu rozhodli znásilnit nějakou knihu a bohužel přišel na řadu Kingův Salems Lot. A mě nenapadl jiný lepší nápad, než si hned po přečtení knihy tenhle film pustit. To, že se nemohou filmaři držet přesně knihy a že příběh v knize a ve filmu funguje trochu jinak je jasné, ale co se mi nelíbí je to, že pokud už se drží alespoň částečně, tak ať to udělají na takové úrovni, že z hrdinů neudělají úplné pitomce. Takhle to totiž vypadá, že jsou všichni bez mozku. Vztah Susan a Bena byl úplně zazděn, městečko které v knize fungovalo perfektně tady nebylo v podstatě vůbec a to nemluvím o tom, že z upírů udělali v závěru filmu zombie. To město mělo být mrtvé a tam bylo na ulicích v noci živěji jak na Václaváku za dne. Navíc v knize bylo každé rozhodnutí hlavních hrdinů logickým vyústěním několika dedukcí a hromadné domluvy. Tady bylo všechno hozeno jen a pouze na Bena. Dost často to tedy ani nedávalo logiku. Někdo může říct, že se jedná pouze o televizní film, ale i ten se dá udělat dobře. Tohle byla jen parodie. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvládnutá adptácia (vzhľadom na to čo podľa Kinga točia). Rob Lowe perfektný, Rutger Hauer trochu smiešny, Sutherland dotatočne slizký (aj keď pomerne odlišný predlohe) a pomerne zlá Samantha Mathis (absolútne tam nesedí a úplne sa vymyká knihe)... Hustá atmosféra, obstojné zobrazeie upírov. Ukážka, že Kingovkám najlepšie sedia televízne miniseriály... ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl knihu, proto se samozřejmě nevyhnu alespoň malému srovnání. Některé věci zde byly scénáristicky jinak (to se dalo očekávat), zejména konec mě ale silně nepotěšil. Jinak vyobrazení postav a městečka je docela dobré, i když se vše přesunulo do moderní doby, kdy existují mobily a počítače. Nejhorší byly ale asi efekty, kdy upíři třeba lezli po stropě (nebo skrz ventilaci, to byl horor v hororu), sráží to pak celý film značně pod úroveň, přestože režie je vcelku dobrá. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Salomons Lot je jedna z nejdepresivnějších Kingových knih se skvěle budovanou myšlenkou maloměsta pomalu podléhajícímu zlu, s nikterak veselým koncem a hlavně s dokonalým dojmem, že tahle situace může nýt reálná...pamatuju, že mi po téhle knoze nebylo dobře po těle...Salomon samozřejmě nemohl přenést atmosféru v (televizní!) adaptaci úplně, ale i tak odvedl dobrou práci. Pomalé vyprávění, přijatelné efekty a několik slušných momentů dává prostor mezi 3-4 hvězdami. Dám tři a doporučení i při slušné režisérově práci přečíst si nejprve knihu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze psů ve filmu se jmenuje Cujo, což je i jméno psa jedné z knih S. Kinga. Kniha nese stejný název jako pes, Cujo. (Pumiiix)
  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)

Reklama

Reklama