Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

alchac 

všechny recenze uživatele

Výsledek nepříliš podařené spiritistické seance pořádané v rámci hodně vostré swings párty, které se zúčastnili Batman, Joker a Marilyn Manson, se vydal z Vyšných Vlkodlaků vybubákovat jedno provensálské dívčí lyceum, přičemž po cestě si např. zahrál s jedním farářem na Palacha. Úvodní setup tedy velmi slibný, leč byť ani tentokrát se nedá říci, že by se démon příliš žinýroval dělat „baf“ už od začátku, byl z pro mě nepochopitelných důvodů hanebně nevyužíván potenciál ústřední světové přebornice v plašení štírů xichtem a namísto toho byl ponechán na můj vkus přespříliš velký prostor tomu nesympatickému spratkovi, její mamince a související rodinné lávstory (aniž by aspoň Mořic paňčelku řádně posedle vypr... ééé, pomiloval a zadělal na pokračování se synkem, kterej by byl nějakej divnej) a rovněž jedné krutě emancypované sestře v akci, kterážto postava je zde kromě plnění povinných soudružských kvót dle očekávání úplně k hofnu. Nemusím přitom ani naznačovat, jaké vykutálené piškuntálie bývala mohla Švíca páchat na frekventantkách výchovného ústavu! Z druhé strany uhledět se to dalo bez přílišného nudění se, takže ve výsledku sice tentokrát poněkud slabší, ale ještě tři. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Týždeň dozadu som si zhodou náhod zopakoval prvú časť, takže som bol celkom v obraze. Velmi mi tu chýbal otec Burke, z ktorého v prvej časti sálal velký rešpekt, ale Taissa Farmiga to ako sestra Irene našťastie zvládla aj sama. Niektoré scény dokážu vyvolať nepríjemné pocity a aj keď internátna škola nepôsobí tak desivo ako odlahlý kláštor, prostredie tvoreniu atmosféry stále velmi pomáha. Koniec mi najprv prišiel nedotiahnutý, ale keď som si prečítal vysvetlenie potitulkovej scény a to, ako do seba všetko zapadá s The Conjuring univerzom, začínam sa na neoficiálne poslednú časť tejto série velmi tešiť. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď opäť za tri, tu sa oproti pokračovaniu viac šľaplo na plyn. Režisér Chaves, ktorý pri THE CONJURING 3 trošku tápal, pomaličky zisťuje o čo m horor je. Rozhodne to nieje dokonalé, ale je to určite mrazivejšie ( hlavne pre ortodoxných veriacich ), ako minule. Záverečné posledné sekundy ( dúfam, že sa naplnia ) ma napínajú k ďalšiemu ´´dobrodružstvu´´ z tejto série. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

O málo lepšie než prvá The Nun, ale to prakticky nie je žiadna veľká pochvala. Remeselne síce na úrovni natočený film, kde som si želal, aby takto vyzeral každý horor smerujúci do kín, ale vo všetkých ostatných ohľadoch to je len smutný pohľad na to kam to po rokoch dopracovali filmy z Conjuring universa. Opäť tu je síce všetko na svojom mieste - nejaký ten ústredný bubák, ambientná hudba, ľakačky - akurát ono to v podaní iných režisérov než Wana vôbec nefunguje. Spálila sa na tom Llorona, Annabelle a druhý krát aj Nun. Spotrebná hororová vec do kina, ktorá pritiahne pár divákov, ktorým stačí to najobyčajnejšie bububu, ale na ktorú si po skončení záverečných titulkov nikto viac nespomenie. Keď si predstavím to nadšenie z Conjuringu pred desiatimi rokmi, tak toto je len smutný pohľad kam sme to so sériou, resp. jej spin-offmi dopracovali. CELKOVO: 5/10 ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Bohužel i Wanův hororový vesmír postihl mor v podobě female stronger charakterů a dvojka to ještě umocní tím, že SPOILER ALERT zabíjí chlapa kněze na začátku, chlap kněz z první filmu je po smrti též a Valak samozřejmě posedl koho jiného? No chlapa. SPOILER ALERT END Takže krom ségry z prvního filmu jí přicmrndává další černá ségra, protože nesmíme zapomínat i na rasovou vyváženost. No a aby těch holčin nebylo ve filmu málo, celé se to převážně odehrává v dívčím internátě. To jsem ještě čekal, že ten v 50. letech ve Francii povede asiatka a předvedl bych toho Valaka v kině já. Co se týče příběhu, logiky a atmosféry, tady je snad skoro všechno špatně. O tom jen ve zkratce, že ségra kam přijde, tam hned všechno zjistí, ví a na konci samozřejmě relikvii najde snad za 5 minut, zatímco Valak tam už pár týdnů bloumá po okolí a leští si bambus, flákač jeden. No a když se na konci ještě objevil čertík z Princezny ze mlejna, šel jsem do kolen úplně. Vyhozený prachy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama