Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série, který překonal svou trapností a neuvěřitelně trapným zpracováním i díl druhý. Neskutečně nudné, blbé, trapné a skoro k nedokoukání. Měl jsem opravdu co dělat abych to vydržel do konce. Bohužel nenašel jsem za celou stopáž filmu žádný kladný faktor za který bych dal aspoň nějaké to procento. odpad! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Satanismus a rasismus je tentokrát příčinou vzniku mstitele ze záhrobí, avšak v rapidně nízkorozpočtovém snímku dělající komiksové předloze jenom ostudu. Temná atmosféra? Příznačné akční scény? Nějaká patřičná myšlenka? Nic. Jen obyčejná vyprávěnka v celé své překrásné trapnosti. Stačí porovnat se zcela prvním snímkem z roku 1994. To je tak, když je námět stále stejný, jen je snaha vůči tomu vymyslet nějaký příběh a dojdou nápady. I když tady to spíš vypadá, že došel i producentský kapitál. Scénář by stačilo přepracovat do lepší podoby a ufinancovat pořádnou a impozantní výpravu. Každou další filmovou epizodou je to zkrátka horší a horší, takže ještě dál pokračovat a zůstane to u obyčejné televizní inscenace. Ne, tohle je opravdu průser a ne malý. Když se řekne ´Vrána´, každý znalec má okamžitě představu. Tohle filmové veledílo, mu ji však rázem rozsekám na maděru. Zkrátka a dobře, když je vyčerpaný námět a k tomu peněženka producentů, nemá cenu ani zapínat kameru. Nic dobrého z toho nikdy nemůže vzejít. ()

Reklama

IvcaSammet odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá sra*ka ... Tohle už prostě Vrána není! Nezapadá to do série, spíš bych řekla, že je to dost ubohá parodie. Vrána měla vždycky to tajemné nadpřirozeno, ale co je moc, to je příliš ... Naprosto příšerné herecké výkony, ubohý scénář a příběh naprosto zkopírovaný od jiných hororů až na to, že proti ďáblu bojuje Vrána ... Po pravdě řečeno, po shlédnutí tohoto filmu se mi chtělo brečet ... Já osobně sérii Vrány miluju, ale tohle bylo fakt moc ... Nechápu, jak se mohli k něčemu tak ubohému snížit a ještě to hrdě nazývat čtvrtým dílem Vrány ... NEVER MORE!!!! ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série Vrána, se tedy Vráně moc nepodobal. Jediné, co měl společného s předchozími díly, byť všechny tři měli rozdílnou kvalitu, bylo, že hlavní hrdina měl pomalovaný obličej černou a bílou barvou, nic víc. Tvůrci se sice snažili o inovaci zaběhnutých regulí série, ale moc se jim to nepovedlo. Edward Furlong se navíc jako nový mstitel ze záhrobí moc nevyznamenal a já si ho navždy spíše budu pamatovat, jako malého Johna Connora z T2. Dále pak příběh pomsty ustoupil do pozadí a nahradil ho příběh šéfa gangu Luca, který se chce stát Satanem. Tato role taky nebyla zrovna nejšťastněji obsazená (David Boreanaz) a jeho pobočnice Lola alias Tara Reid, je vyloženě směšná. Jo a ještě něco, proč tady ksakru Danny Trejo tancuje? Ten se má někde ohánět s mačetou a ne tady ze sebe dělat šaška. Navíc filmu chybí jakákoli atmosféra a celé to prostě nemá hlavu ani patu. Ponuré temné město z jedničky a částečně z předchozích, ikdyž slabších dílů, nahradila zasluněná poušť kdesi v Mexiku. Tahle Vrána je teda dost vypelichaná a polámaná. Naprosté zneuctění památky Brandona Lee (R.I.P.). Odpad! PS: Doufám, že po tomhle už se nikdo nikdy filmové Vrány ani nedotkne! ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrátila k sebemrskačství a opět najela na filmy z žebříčku 300 nejhorších. Nebylo to ani moc těžký rozhodnutí, jelikož poslední dobou jsem stejně měla "kliku" na sračky tak proč toho nevyužít a nesledovat sračky o kterých vím, že sračky budou. Navíc některé filmy ze 300 nejhorších umí překvapit a ukázat mi, že jsou v žebříčku neprávem. Vrána 4 ne. Vrána 4 tbuddhožel naopak perfektně a právem dokázala že mezi největší průsery kinematografie opravdu patří jelikož takhle zprznit kult to by jednoho nepřekvapilo kdyby Brandon Lee povstal z hrobu a na tvůrcích provedl svou revenge. A já bych byla šťastná páč Brandona byla kurva škoda. Éda Furlong aneb doživotní John Connor jako vrána je tak příšernou volbou až jsem se sama sebe ptala jak tenhle kluk mohl kdysi dávno mít světlou budoucnost a litovala jsem že ho tehdá Arnie zachránil před T1000. Ono slavnejch bo známejch herců co jsou ve filmu na přes držku je tu vůbec dost a já si marně lámu svou žlutou hlavu proč v tý sračce hráli. Asi se v HullMiÚdu sjeli a následně voprcali na nějaký párty, rejža to tajně natočil a vyhrožoval jim že pokud pro něj nenatočí film tak to video zveřejní. To by vysvětlovalo jejich přítomnost ve Vráně 4. Až uvidíte jak Danny Trejo předvádí svůj šamanskej tanec aby mu povstal pták tak se buď hystericky rozesmějete nebo rozbrečíte, nic mezi neni snad jen že se Vám bude chtít blejt. A co předvádí Hopper to je taky síla větší než perník do žíly. Sečteno a podtrženo Vrána 4 je film kterej ocení leda pacient po zkurveně provedený lobotomii či největší masochista, zblitek populace ať se tomuhle ptákovi vyhne obloukem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2011 byl film spolu se snímekm Město andělů (1998) znovu vydán společností Echo Bridge Home Entertzainment v 2diskové DVD edici v širokoúhlém formátu. (Terva)
  • Snímek měl speciální předpremiéru. Týden před oficiálním uvedením na DVD se promítal v JAR Pacific Place Theatre v Seattlu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a v Utahu. (reich)

Reklama

Reklama