Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

je to sice neskutečně stupidní a odpudivý blábol,který nemá z vránou prakticky vůbec nic společnýho,jenže když si vzpomenu na 2,která byla opravdu k poblití a vyloženě urazila památku brandona lee....tak ty malinkě 2 musím dát,protože je 4 fakt lepší než 2.potěší tu hlavně plejáda dobrých herců(kteří sou ale zabití demencí scénáristy.)jinak opovržení hodný blábol,který šel jen opravdu horko těžko dokoukat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mnohdy se říká, že zbytečně moc pokračování ubližuje původnímu nápadu (filmu) a zapomíná se, o čem byla vlastně původní myšlenka. No a tady to platí stonásobně. Toto čtvrté pokračování úspěšného snímku The Crow je zbytečným a marným pokusem jak vydělat peníze svým stvořitelům. Je to jeden z nejhorších filmů jaké jsem kdy viděl a upřímně lituji vyhozených peněz za jeho nákup.Lance Mungia natočil jen jeden film, který dokáže zaujmout a to Six-String Samurai. Vránu 4 však totálně zpackal a to naprosto ve všech směrech. Hrozný scénář, špatný výběr herců, no a hlavně žádná atmosféra, která by se alespoň na oko přiblížila předchozím dílům a oproti skvělému prvnímu dílu zde převládá naprostý chaos. V originálu tvořila atmosféra a skvělý výkon Brandona Lee osu úspěchu, která vydělala astronomickou částku. Tento díl si nevydělal však ani na své náklady. Nejhorší díl této série, který neměl být nikdy natočen. Je otřesný skoro ve všech směrech a Brandon Lee se musí otáčet v hrobě. Pokud kritizovali diváci druhý díl, tak po tomto ho museli vzít s radostí na milost. 20% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vrana s Brandonom Leem bol skvelý akčný horor s temnou atmosférou, zaujímavým dejom a kvalitným spracovaním. Nasledovali ho ďalšie pokračovania (Mesto anjelov a Návrat), ktoré však ničím nevynikali a boli len béčkovým odvarom pôvodného príbehu. V r.2005 sa prirútila Vrana 4, kde sa hlavnej postavy ujal Edward Furlong. Film si z fenoménu Vrany vzal iba základnú myšlienku, ktorú vložil do chudobného prostredia, ku pochybným postavám, kde ani hlavný hrdina nie je práve sympaťák. Celú story obklopuje depresívna, miestami až postapokalypticky pôsobiaca vizuálna stránka, ktorá filmu dodala iný štýl než mali predchádzajúce Vrany. S dejom si tvorcovia veľa námahy nedali, je tu základná myšlienka zmŕtvychvstania zavraždeného mladíka, ktorého drží ''pri živote'' túžba po pomste + Vrana ako symbol jeho nového poslania. Proti nemu stojí satanistický kult na čele s psychopatickým Lucom (David Boreanaz), ktorému sympaticky sekunduje Tara Reid. Celkovo film pôsobí zvláštne a je v ňom viacero hluchých miest. Na rozdiel od predošlých pokračovaní sa však aspoň uberá vlastnou cestou a napriek občasnej nude ide o pozerateľnú vec. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší díl této série. Lidi si zde ztěžovali na dvojku ale tohle je narozdíl od dvojky fakt hodně slabý díl. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film skoro nemá, napětí je zde není, akce ujde, vraždy jsou docela dobré, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je dobrá. Za mě 1-1,5/10. Předchozí dva díly jsou nadprůměrný a první díl je nezapomenutelná pecka a čtvrtý díl to pohřbil. ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série Vrána, se tedy Vráně moc nepodobal. Jediné, co měl společného s předchozími díly, byť všechny tři měli rozdílnou kvalitu, bylo, že hlavní hrdina měl pomalovaný obličej černou a bílou barvou, nic víc. Tvůrci se sice snažili o inovaci zaběhnutých regulí série, ale moc se jim to nepovedlo. Edward Furlong se navíc jako nový mstitel ze záhrobí moc nevyznamenal a já si ho navždy spíše budu pamatovat, jako malého Johna Connora z T2. Dále pak příběh pomsty ustoupil do pozadí a nahradil ho příběh šéfa gangu Luca, který se chce stát Satanem. Tato role taky nebyla zrovna nejšťastněji obsazená (David Boreanaz) a jeho pobočnice Lola alias Tara Reid, je vyloženě směšná. Jo a ještě něco, proč tady ksakru Danny Trejo tancuje? Ten se má někde ohánět s mačetou a ne tady ze sebe dělat šaška. Navíc filmu chybí jakákoli atmosféra a celé to prostě nemá hlavu ani patu. Ponuré temné město z jedničky a částečně z předchozích, ikdyž slabších dílů, nahradila zasluněná poušť kdesi v Mexiku. Tahle Vrána je teda dost vypelichaná a polámaná. Naprosté zneuctění památky Brandona Lee (R.I.P.). Odpad! PS: Doufám, že po tomhle už se nikdo nikdy filmové Vrány ani nedotkne! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Normana Patridgeho a komiksové předlohy Jamase O´Barryho. (Terva)
  • V roce 2011 byl film spolu se snímekm Město andělů (1998) znovu vydán společností Echo Bridge Home Entertzainment v 2diskové DVD edici v širokoúhlém formátu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a v Utahu. (reich)

Reklama

Reklama