Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

hippyman 

všechny recenze uživatele

přišlo mi to jako nejdepresivnější a bohužel nepovedená syntéza Mechanika a Pi, jen pořádně nevím, co z toho nakonec vzešlo... prostě temný koktejl ničeho, zřejmě určený pro intelektuálněji vybavenější jedince... tenhle balíček já teda nemusím. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takže z toho nakonec vylezla jakási kritika konzumní společnosti, která si atmosférou snaží hrát na Pí, ale úplně na to nemá. Navíc je to celé podané dost depresivně, včetně konce. Ona ta atmosféra není úplně špatná, jaksi zajímavé to celé je, ale není to prostě silné. On ten film působí poněkud táhle, ačkoli mě spíš bavil než nudil, ale je tam prostě znát, že to mohlo být silnější, důraznější a snad i kratší. Podobný problém mám i s Eraserhead - tam atmosféra je, ale není dostatečně silná. Virus 1.0 je vlastně stejný případ, i když není úplně špatný. A zase jsem někde po dlouhé době viděl Jeremyho Sista. 3* ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Áno. Pre počítačových bláznov a paranoikov, čo vyjdú z bytu iba keď už majú umrieť od hladu, to musí byť celkom slušný nárez. Pre mňa je to len ďalší nedotiahnutý príbeh (možno v tom je jeho čaro), ktorý len približne nahliadne (ako hlavná postava) do príbytkov svojich čudných susedov. Všetci sú tu nejakým spôsobom divný (čomu zodpovedá obsadenie hercov), absolútne nič sa nevysvetlí a príbeh skončí keď to najmenej očakávate. Trošku nudne podané. Atmosférou mi to pripomínalo Pí alebo Cube Zero (príbeh sa odohráva v jednom dome), ktoré sú o dosť zaujímavejšie. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

teda . . . po vizuálnej stránke naozaj dokonalé, po stránke atmosférickej mrazivo dokonalé a po stránke obsahovej - príšerne dokonalé . . . o hlbšie vysvetlenie sa tu radšej nepokúšam, najprv si to musím utriediť sám v sebe, ale každopádne tak zhustenú atmosféru v tak vizuálne strhujúcom a pesimistickom filme som jakživ nevidel ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Já tě nemiluju." ,,Já tebe taky ne." ,,Poď dovnitř." A já miluju bizarní filmy. Hnědé filtry, tajemný činžovní dům plný zvuků a kamer, výborná hudba (Terry Huud) od melancholie až k industriálu s nádavkem skvělých Sigur Ros (Hun Jord), přeludy, sny, fetišistický klub, lehké s/m, počítače a viry. Během filmu se mi vybavovala celá řada snímků, nejvíce asi eXistenZ od D.Cronenberga, ale jako celek to bylo originální. Velmi potěšili - U.Kier, L.Henriksen, ale i J.Sisto zahrál svoji tragickou postavu velmi dobře. Deborah Kara Ungerová mi v určitých momentech připomínala elfku...Výborný film, skvělé zakončení, ale kdo dává přednost příběhu, bude nejspíš velmi zklamán. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Jeff Renfore a Martein Thorsson si v kategorii nejlepší scénář odnesli cenu AQCC, kterou jim udělil filmový festival Fant-Asia v Kanadě. (Terva)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama