Reklama

Reklama

Duel

  • Hongkong Jue zhan zi jin zhi dian (více)

Obsahy(1)

Yeh Cool-syn, majster šermiar z kráľovskej krvi, sa po dlhej neprítomnosti vracia do cisárovho paláca, aby vyzval samotárskeho majstra menom Snow na duel. V dňoch pred duelom sa v paláci dejú čudné veci, ktoré spozoruje najmä veliteľ stráže Dragon 9. Veliteľova priateľka Jade je prostitútka a medzi jeho priateľky od detstva patrí aj princezná Phoenix, ktorá je cisárovou sestrou. V paláci niekto spácha sériu vrážd a dôkazy smerujú k majstrovi Snow. Avšak Dragon 9 sa domnieva, že skutočného vinníka treba hľadať inde. Okamih rozhodujúceho súboja sa blíži. Dopátra sa Dragon 9 pravdy a podarí sa mu nastoliť spravodlivosť? (muti)

(více)

Recenze (8)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Režisér Wai Keung Lau si v Hong Kongu stihnul udělat jméno jako režisér vysokorozpočtových comicsových (anime) adaptací, které, krom toho že zaměstnaly stovky lidí v asijských výrobnách speciálních efektů, také proslavily Ekina Chenga jako nastupující idol mládeže. Bohužel tyto oslavované projekty (Storm Riders, Man called Hero) nejsou pro mě to pravé ořechové - možná nemám rád popové hvězdy mlátící kolem sebe zběsile mečem, možná nemám rád levné počítačové triky, kterým fušeřina v 3D Maxku teče z očních stínů, možná nemám rád slabé příběhy slepené množstvím zbytečných postav a samoúčelných dějových zvratů... Možná... Jisté je jedno - Duel je úplně jiný... Film si totiž vzal na starost Wong Jing, známý humorista a živitel čínské parodie. Wai Keung-Laua nechal za kamerou, aby zajistil stejný "look" jako u předchozích fantasy snímků. Slabé triky zůstaly, ale přibyl solidní příběh a tuny humoru. Snímek tak není jen nudnou uspávací báchorkou o superhrdinech, ale roztomilou detektivkou (z prostředí superhrdinů ;), která se při bližším ohledání ukáže být parodií na filmy s Jamesem Bondem, umístěnou do prostředí staré Číny. I když je Ekin Cheng veden jako hlavní postava a hraje hrdinu, který na poslední chvíli vždycky všechny zachrání, pravou hvězdou filmu je Nick Cheung v roli tajného agenta s označením "Drak 9" - jeho výkon absolutně zastíní všechny ostatní, jediný kdo s ním může soupeřit je Zhao Wei v roli tvrdohlavé princezny. Hvězdy (Ekin Cheng, Andy Lau) tentokrát zůstaly v pozadí a vyplatilo se to... I Duel trpí "dětskými nemocemi" předchozích Lauových projektů, ale reputaci vylepšuje dobrými hereckými výkony, solidním příběhem a příjemnou dávkou humoru. Tahle kombinace z něj činí snímek za kterým stojí za to se otočit, třeba jen na chvíli... 60% ()

muti 

všechny recenze uživatele

prvy film kde som videl uplne jasne zavesne lana pocas utoku jedneho hrdinu (deviata minuta). dalsi dokaze vyletiet ako Neo ale hned v na to uz potrebuje klzacie "ikarove" kridla. why? po pol hodine sa dozvedame ze sa chysta duel. treba uznat ze power level Andyho Laua je zdrvujuci, po suboji nechava cajovnu doslova v troskach. obohrat hraca menom Dice Devil bolo tiez pozoruhodne a bod davam aj herecke Wei Zhao a za necakany zvrat pri poslednom suboji. skoda ze aj prva cas filmu nebola ako ta druha ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Krásne odschoolovo pojaté wuxia ktoré sa na nič nehrá a namiesto silného príbehu prináša kopec uleteného humoru a súboje plné lietajúcich hrdinov obvplývajúcich nadpozemskými schopnosťami. Slušné CGI efekty dávajú súbojom ten správny velkolepý look a o nić horšie niesu ani výkony hlavných predstaviteľov. Andymu Lau, Ekinovi Cheng a Nickovi Cheung to mácha naozaj skvelo a až na sterilného Ekina aj dobre hrajú. Sklamaný budú fanúškovia Normana Chu, ktorý sa objaví len v jedinej, ikeď paradnej scéne. V závere ustupuje komediálny prvok a nahrádza ho seriózne, ba až emotívne finále. Veľmi chytľavý snímok. (8.5/10) ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Dívám se na něj poměrně často a pořád mě tenhle snímek baví. Chvílemi "parodie" na Jamese Bonda (viz Drak 9 letící na začátku a Bondovská hudba jako letmý podkres), jinak komedie, ale i detektivka a bojový akčňák. Má prostě všechno, co má mít a ani o píď míň. Andy Lau je mimoto kladný záporák a ano, na konci jsem uronila slzu. Skvělá oddychovka, víc už netřeba dodávat. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Kung-fu/létaci snímek, který je směskou výborné komedie a kriminálního příběhu. Agent Drak 9 představující celý vyšetřovací tým hýří cynickými poznámkami na každém kroku, a s mafiánským kolegou a rozmazlenou princeznou v závěsu rozkrývá postupně stopy podezřelých vražd. To celé na pozadí velkého plánovaného souboje dvou mistrů meče na střechách císařského paláce. Skvěle natočená záležitost. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama