Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová odpočinková konina, když si chcete k večeru prostě odfrknout u nějakého živějšího dobrodrůža bez nutnosti bádat nad hlubokými myšlenkami a srdceryvnými scénami. A výkřiky, že to bylo horší jak Indiana Jones? A viděli jste posledního Indiho? Matthew by klidně mohl být druhý jeho syn, ty filmy jsou zcela totožné, tenhle dokonce i o ždibíček lepší. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Zoufale přitroublý mix Bonda, Mumie a Bohové musí být šílení 2 (jakkoliv to zní bizarně), který neuspokojí ani letní popkornové publikum, pro které je určen. Dokonce ani ti, kteří by chtěli jít primárně na "hvězdy", si moc neužijí, přinejmenším ne muži. Pénelope Cruz je tady dost špatná, McConaughey má v sobě poměrně nadějný zárodek skutečného Dirka Pitta, docela bych si ho v téhle roli dokázal představit i v dalších dílech, které by však rozhodně musel oplodnit nadanější scénárista i režisér. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„No ale prečo ste to potom pomenovali Panama?“ – „Lebo sme si mysleli, že sme v Paname.“ Skvelé úvodné titulky, vysoký rozpočet, známa knižná predloha a pokus zlanáriť agenta 007 a doktora Jonesa na jeden parník, ešte nerobia automaticky dobrý film. Napriek tomu SAHARE nemožno uprieť dostatok kladov (exotická výprava, sympatickí herci, dravé akčné scény, humor, láska, sex), takže negatíva (nenaplnené ambície urobiť sebavedomého kríženca Jamesa Bonda a Indiana Jonesa) vlastne vôbec nie sú zaujímavé. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Do role Dirka Pitta bych si osobně představoval někoho staršího, třeba jen proto, že v Cusslerových příbězích je Pittovi zhruba o nějakých deset let více, než zde McConaugheymu, ale počáteční nedůvěru jsem překousl a on jakožto hlavní tahoun filmu podává poměrně uměřený herecký výkon a do letního vysokorozpočtového blockbusteru, jakým Sahara bezesporu je, zapadne poměrně dobře. Nečekejte nějaký promakaný scénář či propracované charaktery. Sahara nás má jen bavit a to se poměrně daří. Akce je nasnímaná vpravdě perfektně a díkybohu jí není přehršel, takže nepůsobí jako rušivý element filmu. Exotické prostředí Afriky sem pasuje výtečně a za vhodně zvoleného tempa nám režisér servíruje poměrně slušnou filmařinu, kterou člověk slupne jedním dechem, ať už má v závěru názor jakýkoliv. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ľahká akčná zábava, pri ktorej nevadí, ak je pritiahnutá za vlasy a "preplácaná". Ako taká ma celkom príjemne pobavila. V tejto oblasti asi jeden z tých vydarenejších filmov poslednej doby. Matthew nemá dostatok charizmy, aby sa stal "moderným Indiana Jonesom", ani Penelope nie je stvorená na akčnú "babu ako remeň". Zato William H. Macy bol vynikajúca postavička a vidno, že komediálne role zvláda s rovnakou bravúrou ako tie vážne. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Autor předlohy, Clive Cussler, se s filmaři soudil, protože se mu výsledný film nelíbil. Při tomto soudu musel být předložen kompletní výpis rozpočtu, (což není obvyklé) takže vyšlo najevo, že část rozpočtu padla například na úplatky vládám zemí, kde se natáčelo. (cariada)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama