Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Aůůůůůůů, zase se musím opakovat a přiřadit tenhle film k oblíbené pohádce juniorů (synátorů) od bří Čapků Jak pejsek s kočičkou vařili dort... Samé príma ingredience (hrdina -geroj, atraktivní téma a prostředí, vilná děva, bohatý padouch (v americké produkci jak jinak než minimálně dekadentní Francouz) a takový výsledek??? Bleeeeeeeeeeeeeee, tfuj tajksl... K těm ingrediencím: mám jednu připomínku... Penelope tady předvádí velmi mdlý výkon, škoda využít tuto herečku jen jako dekoraci.... 50% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová odpočinková konina, když si chcete k večeru prostě odfrknout u nějakého živějšího dobrodrůža bez nutnosti bádat nad hlubokými myšlenkami a srdceryvnými scénami. A výkřiky, že to bylo horší jak Indiana Jones? A viděli jste posledního Indiho? Matthew by klidně mohl být druhý jeho syn, ty filmy jsou zcela totožné, tenhle dokonce i o ždibíček lepší. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Napodruhé už překvapivě se Saharou nemám takový problém. Tahle slušně obsazená variace na klasickou dobrodružnou estrádu plnou výbuchů, exotických destinací a akčních scén na které je třeba snížit myšlenkové pochody na minimum, mi napoprvé nesedla. Napodruhé již však s přístupem podobnému snímku hodný jsem ji ji vcelku užil. Příjemný mix vypůjčených motivů ve videoklipově efektní formě. Navíc Clint Mansell dodal zajímavý hudební podkres vypůjčující si ověřené motivy a přidavající trochu oldschoolového Bonda do celého konceptu. Napodruhé tedy o hvězdu nahoru, neboť sahara je koukatelná odpočinková zábava která neurazí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem moc. Dostal jsem až dalo by se napsat hodně nelogickou spatlaninu snad Indiana jonese či Mumie, s všeumělem McConaugheym, kterej hraje zde ve všem neporazitelnýho všeználka, kterýho obchazejí kulky a je strašně dokonalej, Cruz která je tak důležitá v první půlce filmu, že v tý druhý se na její roli scénaristi už úplně vysrali a jediný co uměla v poslední půl hodině filmu říct bylo "jo" DOSLOVA! Zahn a jeho kolega (ted nevím jak se jmenuje) se pokouší aspon o nějaký ten hloupý humor, záporáci uplná klasika, tyhle snad neumí víc střílet, ale jako vůbec než v ostatních hloupých, akčních, dobrodružných filmech. Když to všechno sečtu odečtu máme zbyde nám vlastně jen to pěkný prostředí, který je vlastně jen poušť, takže nic extra a strašně stupidní film. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se teda moc nepovedlo. Tesil jsem se na peknej dobrodruznej hon za pokladem, protoze takovejch filmu neni nikdy dost, ale ono tu o poklad vlasne neslo. Po zacatku filmu, kdy se zacla vysvetlovat legenda, jsem porad jeste doufal, ale nekdy po pul hodine, kdyz sem zjistil, ze daleko vic pude o vodu a nemoc, jsem ztratil veskery ocekavani a mozna proto jsem nebyl jeste vic zklamanej. Pribeh je prakticky predvidatelnej od zacatku do konce a i kdyz na konci najdou ten poklad, neni mu venovana ani minuta filmu. Co se povedlo, jsou triky, je videt, ze nejsou nijak prevratny, ale zaroven, ze se zas nak moc nesetrilo a konec je vcelku slusna akce. Hodne mi vadilo, ze tu je tak malo akce, protoze vyplnit 2 hodiny prevazne kecama je docela nuda, navic kdyz Penélope nema moc prostor, McConaughey az na akci na zacatku nic nepredvadi a Zahn se svym pitomym usmevem leze na nervy, takze jedinej, kdo se mi libil, byl William H. Macy, ale ten byl bohuzel vedlejsi postava. Hon na poklad pres poust mohl bejt dobrej, skoda, ze tenhle film nedostal Sommers, takle to jsou 3* za tech nekolik malo napinavejch momentu a pekny prostredi. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Gaston Morrison a Efosa Otuomagie soutěžili o cenu Tauris v kategorii nejlepší kaskadérský kousek z vozidlem. (Terva)
  • Herci měli lekce ježdění na velbloudovi - plnou parou na něm jezdili 90 minut podél dráhy rozjetého vlaku. (imro)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama