Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věhlasný režisér, věhlasní herci, a předloha věhlasné autorky. Leštění rodinného stříbra matičky Británie. Uvolněné až zábavné vyprávění o tom, jak Američani přijeli točit na anglický venkov - a přesto v těch nejdůležitějších chvílích zamrazí tak, jako by někdo sestříhal dva filmy dohromady. Mě osobně ty herecké etudy (na čele s Tonym Curtisem alias producentem) bavily, a melodramatický závěr je skutečně hodný velké herečky. No není to fajn, když se sejdou lidi, co rozumí své práci, a ještě se přitom baví? I za kontrast žoviálních dedukcí slečny Marplové s mrazivými obrazy (pohled, polibek, léčba rýmy) dávám pevných 80%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděla ten film, ve kterém má Elizabeth Taylor na hlavě tu "čepici" z fialových květin :) Tak 10 let jsem četla různé knihy, časopisy atd a vídávala jsem ji tam...a teď je to konečně za mnou...Nejsem fanynkou paní Marplové ani obdobných "detektivů", ale tohle se mi moc líbilo - pokud jsem se odprostila od vlezlé paní Marplové. Zápletka je skvělá a vlastně jsem vůbec do poslední chvíle nevěděla, jak to bylo :) Co mě ale na film lákalo mimo již zmíněné hlavy Taylor? Obsazení. Tolik skvělý hereckých jmen na jednom místě - to je prostě potřeba vidět :) ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Musím přimhouřit obě oči abych dal alespoň průměrné hodnocení, moc to neubíhá a zápletka se odhaluje velmi pomalu. Zajímavé je, že herecké obsazení vedlejších rolí (Hudson, Taylor, Curtis, Novak) by producenti v 60. letech snad ani nezaplatili a teď se tito herci sešli v britském filmu, kde hrají až sekundární role. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Říkám si: ranná osmdesátá léta, Liz Taylor, Gregory Peck, to bude nějaká senilní plochá americká hra z divadelních prken. Ani nevím, proč jsem se na to začal dívat, ale vydržel jsem až do konce. Výborně napsané dialogy a špičkování mezi dvěma herečkami, které se nemohou vystát, bylo zábavné. Budu muset častěji odhazovat předsudky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Guy Hamilton měl zůstat u Bonda a Pohřbů v Berlíně, kde se násilně netlačí na pilu, aby to jako bylo jó vtipné. Angela Lansbury hraje Marplovou tak neskutečně, že v jejím podání jde o otravnou a protivnou ženskou, která všechno ví, všechno zná, takže by s ní za běžných okolností už většina vesnice nemluvila a všichni ji z duše nenáviděli. Zbytečně rozvleklý úvod - než dojde k vraždě, protrpíme 30 minut vesnické zábavy -, kde jediným osvěžením jsou vtipné špílce mezi oběma herečkami a mezi producentem a režisérem, podobně vytříbené a vtipné dialogy už pak ale ve filmu chybějí a opět - když chce udělat vtip Marplová, je to spíše k uzoufání. Samotný příběh nemá moc co nabídnout, takže je roztahaný, jak jen to jde. Anglické venkovské prostředí a ty kamenné domy a zámek jsou sice fajn, ale ta dryáčnickost celého pojetí, to nucené ha ha ha a podejme to vesele, to všechno shazuje celý film k nekoukatelnosti a nudě. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama