Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost zajímavá verze jednoho z nejlepších případů slečny Marplové. Má výborný a hlavně napínavý příběh, který Agatha opět skvěle promyslela. Musím ale říct, ře nová verze s Julii Mckenzie se mi líbí ještě o něco víc. Film je velmi zajímavě zpracován. Tvůrci příběh pojali hodně jako drama o nešťastné ženě a také jako příjemnou komedii. Čím víc se to ale blíží ke konci, tím se stává působivější i dost dobrá atmosféra. Angela Lansbury se do role zvídavé stařenky hodí naprosto skvěle. Ale na druhou stranu jsem rád, že natočila jen tenhle film, protože nejlepší představitelkou rozhodně není. Ale v roli byla celou dobu sympatická. Ostatní slavní a hvězdní herci byli výborní, Elizabeth Taylor svou roli opět mistrovsky zahrála, jako vždy. Skvěle jí sekundovala Kim Novak. Jen mi opět vadila Geraldine Chaplin a byl jsem fakt hrozně rád, že jí potom oddělali. Jinak ve filmu najdeme i pár roztomilých scén a výborných vtipů. A finále je pořádně napínavé. Já jsem spokojen, ale mohlo to být lepší. 85%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Díla Agathy Christie se musí krásně zpracovávat. A pokud je režisér alespoň trochu zručný, nemůže to nikdy skončit propadákem. Rozbité zrcadlo má tradičně dobrou zápletku a výborné herce. Dojem sice nepřevyšuje 3*, ale času stráveného u tohoto snímku rozhodně nelituji. P.S. Pierce Brosnana jsem nějak přehlédl. :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to nejlepší zpracování příběhu se slečnou Marplovou (taky jich nebylo tolik jako s Herculem). Marplovou ale Christieová nepsala jako křehkou stařenku, spíše rozvíjela postavu sestry dr. Sheparda z Vraždy Rogera Ayckroyda. Čili starší venkovská babka všetečka, která se nestydí poslouchat za zavřenými dveřmi. A to se Lansburyové povedlo. Škoda, že nevzniklo víc dílů jako v případě Ustinovova Poirota, ale v případě románů z anglického venkova se těžko hledá zápletka pro mezinárodní hvězdné obsazení. Jinak zkuste zkouknout kopii s barandovským předrevolučním dabingem. Podobný případ jak u Smrti na Nilu: novácký dabing není špatný, ale tenhle si víc užijete už kvůli dabingovým esům. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama