Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Nu... není možné říct, že by to bylo tak zlé. Mám výhrady k animaci mimiky a obličejů vůbec (hlavně Dimitrijho), ale jinak to šlo. Nevím, kdo přesně tohle vymyslel, protože jestli jsem se nepřekoukla, v titulcích je možné se dočíst, že film je dělaný podle divadelní hry... ale takhle s happyendem nám to v realitě nekončilo, že? Osobně mi přijde lehce morbidní udělat pohádku s veselými písničkami a šťastným koncem o osobě, která byla zavražděná v sedmnácti... No. Bez historických informací by to asi bylo stravitelnější :) Jinak rozpadající a sám sobě do útrob nakukující Rasputin mě pobavil, ale na to můžou mít menší děti odlišný názor :) Celkem povedený soudtrack, žel co do zpracování to má k Disneyovkám daleko. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Anastasia je jeden z mých nejoblíbenějších animovaných filmů. Poprvé jsem ho viděla jako malá, a to když mi ho pustila moje maminka a dívali jsme se na něj spolu. Teď si vždycky při shlédnutí tohoto snímku, vzpomenu na tu hezkou vzpomínku. Takže pokud mám hodnotit, je to velice krásná "pohádka" zasazená někde mezi realitou a fantazií. Nepostrádá vtip, lásku, boj dobra se zlem, a hlavně moc hezké písničky. Vždycky se mi tento animák hrozně líbil a asi navždy líbit bude. Je hezky propracovaný. nakreslený a má silný příběh. Chvílemi je smutný a chvílemi zase veselý. Nemá chybu. Ráda se na něj znovu podívám, protože vím že to pokaždé bude stát za to. - "So many lives were destroyed that night. What had always been was now gone forever. And my Anastasia, my beloved grandchild... I never saw her again." ()

Reklama

Megahead odpad!

všechny recenze uživatele

Iné hodnotenie ako odpad tejto zlátanine ani nemôžem dať. Čo z toho, že je obstojne nakreslená... Nechápem, ako môže niekto ešte v rozprávke násilne prekrúcať historické fakty! Po prvé: zavraždenie cárskej rodiny sa odohralo v noci zo 16. na 17. júna v r. 1918 na príkaz Vladimira Iljiča Lenina (vlastným menom Uljanov) a Leva Davidoviča Trockija (vlastným menom Bronštejn) - samozrejme ich prisluhovačmi. Po druhé: Lenin neznášal cársku rodinu ako aj Rasputina - ako príklad jeho vyjadrenie po zavraždení "neměli by chom bílým ponechávat živoucí symbol, kolem kterého by se soustřeďovali, zejména vzhledem k nynějším složitým poměrům"... Po tretie: Grigorij Jefimovič Rasputin bol v tej dobe už dva roky po smrti - zavraždený. Po štvrté: Rasputin bol určite kontroverzná osoba, sú o ňom rôzne "zaručené" informácie, ale jedno je isté, s cárskou rodinou vychádzal dobre a cár si od neho dával niekedy radiť (Rasputin napr. neodporúčal vstúpiť Rusku do I. sv. vojny). Po piate: Rasputina nenávidela najmä vysoká šľachta a načas dokonca vymohli na cárovi vyhnanie Rasputina na Sibír. Ale cárovná trvala na Rasputinovom návrate, pretože to bol jediný človek, ktorý dokázal cárovičovi pomôcť a zastaviť jeho krvácanie. A posledný bod: Špekulácie o živej Anastázii utíchli v r. 1991, keď boli nájdené jej ostatky. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh s moderní atmosférou překvapí hlavně tím, že není od Disneyho. Má všechny vychvalované kvality disneyovek jako je skvělá animace, sympatická hrdinka, zábavný záporák a jeho poskok. Ale nechybí ani známé nešvary typu generických, stále stejných písniček a roztomilého zvířecího sidekicka. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle "disneovku" fakt žrala. Teď s odstupem (a hlavně když jsem měla možnost viděl starší klasiku) už tak nadšená nejsem. Přesto jde ale o milej film, při kterým se desetiletý holčiny budou rozplývat a hrát si na ztracenou princeznu. ("Once upon a december" je jeden z nejkrááásnějších valčíků:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama