Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy, které se vymykají těm zažitým stereotypům a obvyklým schématům. Tento film k nim také patří. Zajímavý je hlavně určitě neobvyklý vztah "poloindiána" Russella a jeho manželky. Také na tom leteckém dispečinku pracují docela neotřelí lidé. Sázejí na své odpadlé, depresemi zatížené kolegy, jestli tu svou depku překonají a o kolik. Bohužel se mi zdá, že to mohlo být ještě lepší. Nebyl využit herecký potenciál B.B.Thorntona (můj oblíbenec), ikdyž i tak byl ze všech nejlepší. U filmu jsem se většinou bavil a nebýt těch několika zádrhelů (jakoby se nevědělo kudy kam) a toho slaďoučkého konce, šel bych s hodnocením ještě výš. Takto tedy 3 a půl hvězdy = 70%. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Naprosto hloupej kočkopsí film, beze smyslu. V podstatě by se dalo říci, že to je drama o nevěře, ale to je tak nekonzistentní tvrzení s ostatkem, že ani to nejde říct. Neviděl jsem nikdy tolik pseudorozumů a rozvleklých a nedokončených dramatizací postav. Hlavně postava poloindiána v podání Thortona byla tak zoufale neuchopená, že vůbec nechápu co tam mělal za smysl. Od začátku do konce o ničem. Poskládané náhodné obrazy s leteckou tématikou a scénář, jenž nic nerozvedl a v některých chvílích znatelně zamotaný sám do sebe. Možná jeden z nejhorších scénářů co jsem kdy měl tu možnost vidět zfilmový. Od odpadu tento film dělí u mě jenom to, že mě vysloveně neurazil svou zjevnou nejapností pač mě dlouho udržel u obrazovky v očekávání toho jak se věci vyvinou. I když odhlédnu od toho, že se nevyvinuly nijak. Spatlanina non plus ultra. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn; az na to americke spracovanie, ako letovy navigator spieva a vyznava lasku svojej odinduvsej manzelke cez mikrofon a piloti im tieskaju, po tom, ako ju vytiahnu spomedzi pasazierov do pilotnej kabiny, lebo jej manzel sa s nou chce udobrovat v ramci navigovania toho lietadla.. podla mna by ich pozatvarali este aj v Zimbabwe a nie ze v USA.. no ale budis; pribeh celkom mily, klasika, dvaja superiaci frajeri, ich zeny a jeden podvod a udobrovanie. Neskutocne vyfarbene, ako "rozmyslaju muzi" :-D - tipek v potravinach zoci kost jak svina, Angelina Jolie, placucu, lebo jej zdechla kvetina. Tak tipek je sama psychologia, ma plnu rit pochopu pre rastliny aj botaniku a zensku dusu, siri sarm a vtip, hrkuta, hormonuje, plati romanticku veceru, odprevadi domov, ma proste uprimnu starost o kolegovu female.. - no a nakoniec ju samozrejme pretiahne. Na druhy den, opustajuc trapne semeniste, jej strucne vysvetli, ze to bol ovsem omyl a ze to nema ziaden kontext ani buducnost - a vypadne kade lahsie, strachujuc sa z mozneho prichodu jej chlapa. A kamosovi to zrhnie asi takto: "Stretol som ju, revala, zdochol jej daky hibiscus (samozrejme, ze nie ten..), ale nejde o tu burinu, ale ved vies, jak vypada, pretiahol som ju" :---))). Sto bodove dialogy tohoto typu, takze na 3* ako prijemny kukuc to v pohode staci. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v sobě tolik potenciálu, že mi je až líto mého průměrného hodnocení. Bláznivá Runway je testosteronová show, jejímž aktéry jsou dva sokové v práci, profesionálním životě a lásce - Nick (John Cusack) a Russell (Billy Bob Thornton). Nápad zasadit příběh do leteckého kontrolního střediska je vynikající, ale zpracování už na tak vysoké úrovni není. Holt idea je jedna věc a realizace druhá. To ale nic nemění na tom, že se zde odehraje většina děje. Stále nejsem přesvědčen, zda obě hlavní postavy jsou ve své práci tak dobří, jak nás přesvědčují, čímž se dostávám ke kolonce hereckých výkonů. John Cusack jako vždy skvělý, ale neví, zda hrát komediálním či dramatickým stylem a tak to často střídá. Billy Bob si opět vystačí pouze s jedním výrazem (a to i když je shozen ze židle a nakopán do zadku), obě ženské představitelky - Cate Blanchett a Angelina Jolie - jsou až příliš patetické. Dvě dlouhé hodiny mohly být prostě ještě lepší. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super film s mým snad nejoblíbenějším hercem Johnem Cusackem v hlavní roli. Film jsem viděl podruhé, a znovu to byl super zážitek. John Cusack zde svým ztvárněným leteckého kontrolora Nicka prostě vyniká a já si to právě díky němu parádně užil. Navíc dostal skvělého protihráče v podání brilantního Billyho Boba Thorntona. A k tomu sexy svůdná Angelina Jolie. A navíc vtipný děj z neotřelého a originálního prostředí. To je prostě film, který jsem si vychutnal a ještě mnohokrát vychutnám. Možná jsem ovlivněn účastí Johna Cusacka v tomhle filmu, ale nemohu jinak, než dát maximální hodnocení. Tohle je prostě můj oblíbený film a rád si ho kdykoliv užiju znovu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama