Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v sobě tolik potenciálu, že mi je až líto mého průměrného hodnocení. Bláznivá Runway je testosteronová show, jejímž aktéry jsou dva sokové v práci, profesionálním životě a lásce - Nick (John Cusack) a Russell (Billy Bob Thornton). Nápad zasadit příběh do leteckého kontrolního střediska je vynikající, ale zpracování už na tak vysoké úrovni není. Holt idea je jedna věc a realizace druhá. To ale nic nemění na tom, že se zde odehraje většina děje. Stále nejsem přesvědčen, zda obě hlavní postavy jsou ve své práci tak dobří, jak nás přesvědčují, čímž se dostávám ke kolonce hereckých výkonů. John Cusack jako vždy skvělý, ale neví, zda hrát komediálním či dramatickým stylem a tak to často střídá. Billy Bob si opět vystačí pouze s jedním výrazem (a to i když je shozen ze židle a nakopán do zadku), obě ženské představitelky - Cate Blanchett a Angelina Jolie - jsou až příliš patetické. Dvě dlouhé hodiny mohly být prostě ještě lepší. ()

nash 

všechny recenze uživatele

No tak asi takhle: první polovina není špatná, byla to docela zábava, ale potom začal Newell s takovou neslanou nemastnou psychologií postav, že tím de facto zkazil celý film. Angelina Jolie je fakt kočka, John Cusack si myslí že je nejlepší na světě a z tohohle omylu ho potom vyvede Billy Bob Thornton. Cusack v tomhle filmu zahrál podle mě opravdu velmi dobře, thornton byl klasicky výborný. No a scéna s turbulencemi je docela hustá. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Bláznivá runway je film, který mám osobně velice rád, protože je zde rozdáváno od každého přiměřeně. Je to tak trochu komedie, trochu rodinný film, tak trochu akční, tak trochu zasahuje do odborné tématiky i do pracovního prostředí. Nic zde však nevyčnívá. John Cusack i Thornton jsou super soupeři, jejich rozepře se mi vážně líbila. Film však měl větší potenciál, který Mike Newell shodil několika klišovitými momenty. Těsně, ale ještě na 4 hvězdičky to vidím. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už vím, čím chci být- letovým dispečerem, pak budu frajer jako Thornton, výřečnej jak Cusack, ale hlavně budu randit z ženskýma typu Blanchett nebo Jolie :) Mike Newell opět potvrdil, že romantické pohodové komedie mu prostě jdou, nesnaží se o nějaký plytký příběh, ze kterého by odkapával javorový sirup, ale naopak to do nás pere ve velkým, žabomyší války mezi Nickem "Zónou" a Russellem "Rudochem" jsou prostě správně absurdní (po celou dobu filmu vlastně nevím, komu z těch dvou mám fandit, že by spíš tomu Rudochovi? :P). Pohodovej film, u kterého se sice ani moc nezasmějete, ani si moc nepobrečíte, ale tak nějak příjemně plyne. A prostředí města, které nikdy nespí, mě nikdy nepřestane uchvacovat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi zbytečný film o profesním i citovém souboji dvou nejlepších letových dispečerů, kteří nakonec spojí své síly a stanou se přáteli. Hloupý děj nezachrání ani rutinní režie, ani výborní herci v rolích, kde nemají co hrát. Doporučuji letovým dispečerům, kteří by mohli objevit netušený "akční" potenciál jejich krajně zodpovědného a náročného povolání. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama