Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

heyda 

všechny recenze uživatele

Bláznivá runway je film, který mám osobně velice rád, protože je zde rozdáváno od každého přiměřeně. Je to tak trochu komedie, trochu rodinný film, tak trochu akční, tak trochu zasahuje do odborné tématiky i do pracovního prostředí. Nic zde však nevyčnívá. John Cusack i Thornton jsou super soupeři, jejich rozepře se mi vážně líbila. Film však měl větší potenciál, který Mike Newell shodil několika klišovitými momenty. Těsně, ale ještě na 4 hvězdičky to vidím. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Když jsem se koukal, připadal mi tento film celkem průměrný. Teď, po skončení přemítám, co na něm vlastně bylo dobrého - vtipů se moc nedočkáte, scénář je značně nevyrovnaný a nechutně osciluje mezi žánry, některé scény jsou prakticky zbytečné a navíc je film dlouhý přes 2 hodiny! Jednou se to vidět dá, o tom není pochyb, ale z hlavy vám tahle nepříliš podařená podívaná zmizí dřív, než se v titulkách objeví jména hlavních představitelů... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film vhodný pro promítání za letu. 1) Nechápu moc ten hluk, neustálé vyrušování a zmatek na pracovišti. Předpokládám, že dispečeři pracují na zřejmě velmi krátké směny a střídají se, zatímco zůstávají na pracovišti...a kibicují a koukají přes rameno ostatním? No nevím..._____ 2) Krizové okamžiky se střídají s chvílemi, kdy jakoby dispečeři neměli do čeho píchnout, a tak mají čas věnovat se proslovu šéfa, představení nového pracovníka, vzájemnému (mně dost nepříjemnému) popichování či dokonce rvačce. Během té doby očividně zůstává jejich pracovní pole na obloze nepokryto a tak si zatím mohou piloti dělat, co chtějí. No nevím..._____ 3) Střední část filmu je trochu nudná, ale ke konci snímek opět získává na tempu._____ 4) Řeknu bez mučení, že značný podíl na mé celkové spokojenosti s filmem musím přičíst dvěma přitažlivým chlapům. Mluvím o 33letém Johnu Cusackovi (dosavadní frajer Nick) a 44letém Billym Bobovi Thorntonovi (nový frajer Russell), kterým to fakt slušelo. ()

July 

všechny recenze uživatele

Povolání letového dispečera jsem obdivovala zhruba od doby, kdy jsem četla Haileyho Letiště (proto mě docela naštvalo, když ve filmové verzi vypustili dispečera Keithe :-)). Bláznivá runway mě velice příjemně překvapila. Možná je to netradičním prostředím, které se mi strašně líbilo (no zkrátka letový dispečink, co víc říct!), tradičním konfliktem, který se mi taky líbil, a hercům, kteří byli velmi sympatičtí. Tenhle podceňovaný film má hodně co do sebe, a dokonce jsem váhala, zda nedat 4*. Nakonec nedala, to by bylo vůči ostatním "čtyřhvězdičkovým" možná nefér, ale možná si to ještě rozmyslím... Bláznivou runway si v budoucnu moc ráda zopakuji! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně neuchopitelné, rozpačité, dlouho jsem netušila, co si o tom myslet, o co se filmaři vlastně snažili. Byl to mix komedie, thrilleru, drama a já nevím čeho všeho ještě. Ale důležité je, že ani jeden žánr nebyl v žádné scéně svou čistou podobou. Například komedie - bohužel jsem nenašla nic, co by mě přimělo k i jen ledabylému úsměvu, spíš jsem si říkala, ať už se to všechno konečně vybarví. Buď to měli udělat celé vážnější nebo zapracovat na dialozích, scénáři obecně (ten stál za starou belu) a hlavně teda přidat vtip, jinak je to naprosto sterilní příběh. Nebyl mi sympatický ani jeden hrdina. Angelina Jolie tady byla jaksi oteklá a vypadala spíš jak kdyby ji vytáhli z nějaké stodoly a navlíkli jí do šatů pro ku*vu. Thornton hrál zádumčivého tajuplného poloindiána a taky tak nečitelný zůstal i do samého konce. Jediné co mě překvapilo pozitivně, byla Cate Blanchett. Zezačátku jsem ji vůbec nepoznala, ale jinak hrála klasicky dobře. Trochu nechápu, že film s tolika dobrými herci má tak ubohý děj. Přitom prostředí kontrolorů letového provozu, kde se ti maníci starají, aby se letadla ve vzduchu nesrazila a všechny v pořádku a včas usedly na runway je plné napětí, stresu a příležitostí, které ale tenhle film vzal, smuchlal je a hodil do kanálu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno