Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

venison 

všechny recenze uživatele

Komedie, která stojí a leží hlavně na tvrďácké ignoraci kamenného Billy Bob Thorntona, zmatené soutěživosti Johna Cusacka a dvou krásných ženách Cate Blanchett a Angelině Jolie. Pár srandiček je opravdu povedených, ale zabijácká stopáž tomu moc nepomohla.. Celkově nejde ani tak o komedii, jako spíš o psychodrama s komediálními prvky :-D ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žijete-li v přesvědčení, že jste největší bourák široko daleko a náhle se zjeví kolega, který má viditelně větší péro než vy, může to být velice nepříjemný útok na vaši psychickou stabilitu. Téma z prostředí letových dispečerů nabízelo plno příležitostí k smíchu, BíBí Thornton je správný řízek... tak proč to, doprdele, byla taková zoufalá nuda? Možná proto, že John "Postrádám charisma" Cusack oslní málokdy a místo humoru se děj věnuje banálním manželským problémům a neurózám. Jedna hvězdička za těch pár (tedy dvě) suchých uchechtnutí, jedna za slušné obsazení (akorát ten Jeník Kusák měl být nahrazen někým šmrncovnějším), zkrátka slabý průměr. 49% ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, originální prostředí, vynikající B.B. Thornton, slušná Angelina, průměrná Blanchett, neuvěřitelně přehrávající (jindy výborný) Cusack... mizerný scénář, chaotická režie, přehnaně dlouhá stopáž... Celý film (stojící především na hereckých výkonech všech zúčastněných) si vlastně "ukradl" pro sebe Thornton (ačkoli se ani tak moc nesnažil) a Cusack - stejně jako jeho filmová postava "Nick" - sic se snažil jakkoli, na svého hereckého kolegu zkrátka nedosáhl... ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Film je trochu freaky. je podivný a tváří se jako lehká komedie, chce vás zřejmě poučovat o životě, ale všechny postavy jsou svým způsobem ohromní looseři:) Jistě dávám jednu hvězdičku za charizmatické duo Cusack a hlavně Thornton. pozadu nezůstávají ani ženské představitelky Blanchett a Jolie. Nakonec jsem si snímek užil, ale ze škatulky zajímavých a hloubavých komedií bych vybral na páteční večer jiný kousek. ()

July 

všechny recenze uživatele

Povolání letového dispečera jsem obdivovala zhruba od doby, kdy jsem četla Haileyho Letiště (proto mě docela naštvalo, když ve filmové verzi vypustili dispečera Keithe :-)). Bláznivá runway mě velice příjemně překvapila. Možná je to netradičním prostředím, které se mi strašně líbilo (no zkrátka letový dispečink, co víc říct!), tradičním konfliktem, který se mi taky líbil, a hercům, kteří byli velmi sympatičtí. Tenhle podceňovaný film má hodně co do sebe, a dokonce jsem váhala, zda nedat 4*. Nakonec nedala, to by bylo vůči ostatním "čtyřhvězdičkovým" možná nefér, ale možná si to ještě rozmyslím... Bláznivou runway si v budoucnu moc ráda zopakuji! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama