Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už vím, čím chci být- letovým dispečerem, pak budu frajer jako Thornton, výřečnej jak Cusack, ale hlavně budu randit z ženskýma typu Blanchett nebo Jolie :) Mike Newell opět potvrdil, že romantické pohodové komedie mu prostě jdou, nesnaží se o nějaký plytký příběh, ze kterého by odkapával javorový sirup, ale naopak to do nás pere ve velkým, žabomyší války mezi Nickem "Zónou" a Russellem "Rudochem" jsou prostě správně absurdní (po celou dobu filmu vlastně nevím, komu z těch dvou mám fandit, že by spíš tomu Rudochovi? :P). Pohodovej film, u kterého se sice ani moc nezasmějete, ani si moc nepobrečíte, ale tak nějak příjemně plyne. A prostředí města, které nikdy nespí, mě nikdy nepřestane uchvacovat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi zbytečný film o profesním i citovém souboji dvou nejlepších letových dispečerů, kteří nakonec spojí své síly a stanou se přáteli. Hloupý děj nezachrání ani rutinní režie, ani výborní herci v rolích, kde nemají co hrát. Doporučuji letovým dispečerům, kteří by mohli objevit netušený "akční" potenciál jejich krajně zodpovědného a náročného povolání. ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

"Sugarless gum, sugarless gum, sugarless gum, sugarless... gum gum gum income become... Continental 962 heavy, turn left heading 140." I když je ten film jen takovej naivní romantickej cajdák, způsob, jakym mystifikuje lid o tom našem úžasnym džobu řídících letového provozu dočista miluju a je mi jedno, že dočista iracionálně. Billy Bob Thornton si to navíc prakticky ukrad pro sebe v kreaci tak bizarní, že se díky tomu nejvíc podobá skutečnýmu člověku. Film pro zasvěcené publikum. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem vždy toužil být letovým dispečerem, tak mám k tomuto filmu slabost, neboť je pravděpodobně jediný, který se odehrává v prostředí navigačního střediska. Doporučuji si prohlédnout když ne naživo, tak alespoň na obrázcích, jak celé středisko nejen v Americe vypadá, film pak získává co se týče humoru. A tedy upřímně nechápu, jak tento film může mít pod 60%, Thornton zde hraje na výbornou a až na místy upadající scénář a nepřesvědčivého Cusacka mě Runway zaujala. 75% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Komedie, která stojí a leží hlavně na tvrďácké ignoraci kamenného Billy Bob Thorntona, zmatené soutěživosti Johna Cusacka a dvou krásných ženách Cate Blanchett a Angelině Jolie. Pár srandiček je opravdu povedených, ale zabijácká stopáž tomu moc nepomohla.. Celkově nejde ani tak o komedii, jako spíš o psychodrama s komediálními prvky :-D ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama