Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh sa klasický thrillerový motív pátrania po masovom vrahovi snaží  inovovať výtvarným umením snových výletov do jeho mysle. Thrillerová rovina miestami dosahuje aj vďaka hudbe Howarda Shora pôsobivosti najlepších momentov zo Seven. Aj snové vízie sú úžasné. Ale skĺbenie týchto dvoch prvkov vo filme nefunguje a robí z neho iba rozorvaný filmový experiment. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez tentokrát odhodila své uklizečské náčiní a romantický úsměv a naplno se vrhá do mysli šílence. Svět v kterém se objeví bych s okamžitou kritikou označil za úchvatnou směs odpornosti a zvrácenosti, vybroušenou do nejmenších detailů. Jen velká škoda, že tento svět je nám odkryt jen párkrát. Klidně bych na takových představách založil horrorový seriál, v kterém by se procházelo myslí vrahů, psychopatů a jiných zločinců. Moc rád bych se na to podíval:). Jinak Jennifer se snaží jak můž ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh ve svém filmovém debutu předvedl, že skutečně umí. Nenechte se vůbec odradit hereckým angažmá krásně hruškovité Chennifér Loupež, která má sice jednu z hlavních rolí, ale je neustále strkána do kapsy naprosto fenomenálním Vincentem D'Onofrio. Probůh, ten chalan je fakt ďábel, a to opravdu doslova! Zatím mě v žádném filmu nezklamal a svým samotným vzezřením a hraním strhává na sebe pozornost. Zde to platí dvojnásob. Cela už od začátku svým příběhem a hlavně překrásnou surrealistickou audiovizuální malbou, vtáhne k sobě a nepustí. Opravdu bez legrace jsem byl několikrát uchvácen snovým pojetím a nechal se unášet. I když naše původem portorikánská kráska ničím neoslňuje a je naprosto nevýrazná, tak vše ostatní je zde vskutku na úrovni. Na pět hvězd tu ovšem chybí "cosi", které jsem po skončení toužebně očekával. Těžko říci co, možná ještě větši příběhové zamotání, rafinovanější zápletku, pointu, propracované postavy... Ale i tak je Cela hodná obdivu a stojí za shlédnutí pro surreal-žrouty! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh je nadmieru obratný a nezvykle uvoľnený budovateľ. Buduje bizardné katakomby v snovom stave, pootvára dvierka k zenitu nehumánneho aj dúfanlivého fantazírovania, zúročuje pri tom empíriu z oblasti hypnotíckých krajov a roziskrených sfarbení, ráčte vstúpiť. Absentuje mu však stvorenie, ktoré by preňho napísalo osnovu s presahom, proporčný útvor do ktorého by mohol vsadiť všetken ten čarokrásny surreálny odraz všeľudských rozpoložení a dosiahol by tak niekoľkonásobnej efektivity. Takto sa dá len žasnúť nad ohromením z optických divov či zarážajúco necvičenom hraní J. Lopez. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že má "Cela" triviální příběh, který bojuje s logikou?! Kvůli tomu se na film Tarsema Singha snad nikdo nedívá, ne? V mainstreamu jde totiž o naprosto ojedinělý úkaz a já jsem rád, že jsem se kdysi na tenhle film vypravil do kina - protože jen na plátně nebo na skutečně velké obrazovce se superostrým obrazem si můžete patřičně vychutnat ponor do vizuálně-makabrózní země zla, krásy, hnusu a šílenství. Těžko popisovat nezasvěcenému, co se před jeho zrakem odehraje - zkuste se podívat do Galerie, představte si ty fotografie v pohybu a získáte jen přibližný obraz toho, jaká "Cela" ve skutečnosti je...Pokud toužíte po totálně úchylném zážitku, který vás bude odpuzovat, fascinovat, bude útočit na vaše oči a uši - sáhněte směle po "The Cell". Věřím, že na ni nikdy nezapomenete a ve chvílích ponuré nálady se k ní budete vracet...Extrémní zážitek. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V scéne, kde Carl (Vincent D'Onofrio) nakrúca črevo Petra Novaka (Vince Vaughn) je vidieť, že na začiatku natáčania má navinutú už značnú časť, no v ďalšom zábere akoby opäť začínal odznova. (Lukoh)
  • Během natáčení se ukázalo, že představitelka unesené dívky Tara Subkoff se neumí potápět pod vodou, aniž by si při tom držela nos (ačkoli předtím režisérovi tvrdila, že dřív byla plavčicí). Tarsema Singha to tak rozčílilo, že ji chtěl nahradit, ale už nebyl čas na přetáčky. (Ai.ma)
  • Scéna, ve které Jennifer Lopez sleduje mladého Carla, jak utíká po dlouhých schodech vzhůru, je založena na obrazu H.R.Gigera "Schacht". (Ai.ma)

Reklama

Reklama